Cine este Lino Golden şi cum a reuşit să ajungă popular pe Youtube: Ce piese a mai scos după Panamera (VIDEO)

Lino Golden, noul star al generației tinere, în vârstă de 22 de ani, are 750.000 urmăritori pe canalul de Youtube, iar cea mai celebră piesă a sa, „Panamera”, a reușit să strângă peste 41 de milioane de vizualizări pe aceeași platformă.

Cine este Lino Golden

Înainte de a deveni celebru, Lino Golden (pe numele său real Radu Cârstea), era un puști supraponderal din Brașov.

A început să cocheteze cu muzica de la vârsta de șase ani, când a descoperit violoncelul, a continuat apoi cu lecțiile de pian, ajungând să compună prima sa piesă hip hop („Jumate”) la 13 ani. A fost descoperit rapid de Alex Velea, care l-a ”adoptat”. Drept răsplată, Radu i-a tatuat chipul pe brațul său.

Piesa „Panamera”, un record absolut

Intrat în „Golden Boy Society”, echipa înființată de Alex Velea, Lino a lansat „Panamera”, piesă care a devenit un adevărat fenomen în muzica românească, cu 41 de milioane de vizionări pe Youtube, fiind prezentă în playlistul celor mai mari posturi de radio și TV din țară.

După acest hit, Lino a mai lansat piese precum „Shoturi” (25 de milioane de vizualizări), „Balenciaga” (6 milioane de vizualizări) sau „TikTok” (3 milioane de vizualizări).

Cum a slăbit Lino peste 30 de kilograme

În trecut, Lino cântărea 100 de kilograme la mai puțin de 14 ani. Ulterior, a reușit să slăbească peste 30 de kilograme și să dezvolte un corp atletic.

„Cum am ajuns în situația aceea? Simplu! Viața haotica pe care o duceam m-a adus acolo! Mâncam la ore târzii mult junk food și, trebuie să recunosc, nu mă interesa deloc alimentația și stilul de viață pe care îl aveam. Sigur, nu aș fi putut să duc această luptă daca nu aș fi avut susținerea lui Alex si a Antoniei. El mi-a spus că, dacă ai ambiție și voință, orice este posibil. Am mers împreună la sală și m-a învățat cum să am un stil de viață sănătos. Antonia mi-a dat sfaturi de nutriție și a fost si ea alături de mine. Este foarte important ca, în astfel de momente, să ai susținerea și înțelegerea prietenilor”, a declarat artistul pentru slabsaugras.ro.

Lino Golden la Survivor România

Una dintre cele mai dure competiții sportive televizate, Survivor România, l-a selectat pentru Lino în echipa Faimoșilor.

„Abia aștept! Cred că mă voi descurca, cu toate că îmi imaginez că nu va fi deloc ușor. Partea foarte bună e că o să mă subțiez. Sunt optimist; cred că îmi vor veni multe versuri în minte, poate fi o sursă de inspirație”, declara Lino Golden înainte de participarea sa în emisiune.

Acesta a fost eliminat din competiție, după ce s-a accidentat în timpul unei probe.

Ce mașini scumpe conduce Lino

Chiar dacă nu a reușit să își achiziționeze un Porsche Panamera, precum cel din piesa sa, Lino s-a răsfățat cu un BMW Seria 5 Sedan, bolid pentru care prețurile pornesc de la 50.000 de euro, ajungând la 80.000 de euro, în funcție de dotări.

Apoi, cântărețul s-a mai fotografiat în fața unei mașini BMW, lansată de curând, care costă în jur de 140.000 de euro, dar nu se știe dacă a cumpărat-o și pe aceasta, desi numărul de înmatriculare este „LIN”.

Lino Golden, acuzat că „a țepuit” un artist

Andrei Zbîr, un vlogger cunoscut, care a lucrat pentru Alex Velea și Lino Golden, îi acuză pe cei doi artiști că nu l-ar fi plătit vreme de doi ani.

„N-am primit niciun ban din ce trebuia să primesc în doi ani. M-ați folosit și, dacă tot nu m-ați plătit, vreau să vă cer un favor. Nu vă mai cumpărați haine fake din banii mei. (…) Eu și Kazi trebuia să ne primim banii pentru cele 18 clipuri pe care le-am făcut pentru GoldenBoy Society. Ei ne-au oferit 300 de euro de persoană. Pentru cele 18 clipuri trebuiau să mă plătească cu 10.800 de euro, adică 5.400 de euro pentru fiecare.

Nu le-am cerut niciodată să îmi facă un contract, să îmi dea o siguranță că o să fiu plătit pentru că eu am considerat că eram ca o familie, ca niște frați. V-ați trădat frățiorul, m-ați folosit și ați crescut pe spatele clipurilor pe care le-am făcut. Când v-am cerut banii, m-ați trimis de la unul la altul, iar eu m-am simțit umilit pentru că între frați nu se face așa ceva. E oribil ca eu să îmi cer banii mei și vouă să nu vă pese. M-am săturat să mă milogesc, pe banii munciți de mine. Dacă ei se hotărăsc să îmi plătească banii sunt hotărât să-i donez”, a mărturisit Andrei Zbîr, pe blogul lui.

„Așa cum știe toată lumea și cum scrie peste tot, Alex Velea e șeful la Golden Boy. Managerul lor mi-a scris în privat și mi-a spus că sunt o mizerie de om și că ei n-au să îmi dea niciun ban. Ba din contra, eu am să le dau niște bani pe o piesă pe care am înregistrat-o la ei. Eu le-am zis că îi plătesc cu mare drag, doar după ce îmi dau banii pe clipuri. Velea a zis de mine, pe story, lucruri neadevărate. Eu nu pot să cred că un om la 40 de ani poate să zică că am creier de plastilină”, a continuat tânărul, implicându-se într-un scandal mai vechi dintre Abi Talent, Alex Velea și implicit Golden Boy Society.