Dan Negru, dezvăluiri sincere despre cariera sa în televiziune: „Televiziunea ca breaslă îmi lasă adeseori un gust amar”

Dan Negru, dezvăluiri sincere despre cariera sa în televiziune: „Televiziunea ca breaslă îmi lasă adeseori un gust amar”
Foto: Facebook/Dan Negru.

Dan Negru este unul dintre cei mai apreciați prezentatori din țară. El și-a făcut debutul în urmă cu treizeci de ani, iar de atunci, nu a mai dispărut de pe micile ecrane.

De-a lungul celor peste două decenii de televiziune, Dan Negru a prezentat unele dintre cele mai cunoscute formate TV de la noi din țară. În cadrul unui interviu Dan Negru a vorbit despre cariera sa în televiziune.

Dan Negru, amintiri de la începutul carierei

Dan Negru a început să lucreze la Radio Timișoara din 1990, urmând să meargă la TVR patru ani mai târziu, După cinci ani petrecuți la televiziunea românească, acesta a semnat cu Antena 1, unde a stat până anul acesta, când a ales să plece la Kanal D.

Deși are un succes remarcabil și toată lumea îl cunoaște pentru emisiunile moderate de el, acesta nu se consideră un prezentator talentat. Dan Negru consideră că longevitatea sa de pe micile ecrane există fiindcă s-a adaptat trendurilor, ceea ce înseamnă doar muncă, nu și un talent înnăscut. Acum, Negru dă sfaturi celor care sunt la început de drum și îi încurajează să intre în această lume, mereu surprinzătoare.

”Mi-a spus Mircea Albulescu cândva, și am ținut minte vorbele lui, “Negrule, nu mai sta lângă oamenii care nu merită”. Asta mi-aș reproșa, că uneori am stat lângă oameni care nu meritau să apăra la televizor”, a declarat acesta pentru revista Avantaje.

„Televiziunea ca breaslă îmi lasă adeseori un gust amar atunci când văd că oameni isteți manipulează oameni creduli. Atunci mi-e rușine de breasla mea, când manipularea celor slab pregătiți e modalitatea unora de a-și câștiga o pâine”, a mai declarat Dan Negru.

Dan Negru „Prima lecție e modestia”

Prezentatorul recunoaște că este modest și că așa ar trebui să fie oricine lucrează în televiziune.

Toate aparițiile sale de pe micul ecran sunt înconjurate de emoții, iar acest lucru îi place lui Dan Negru. Legat de noua sa emisiune „Jocul Cuvintelor”, consideră că este o noutate pentru o televiziune mare precum Kanal D și totodată o provocare pentru el.

„Prima lecție în televiziune e modestia. Dacă o pierzi pe asta, sunt slabe șanse să poți să faci performanță. Așa că… da! Am emoții, am mereu emoții când apar în fața publicului. Azi, lumea televiziunii e impredictibilă, publicul TV e împărțit, ofertele sunt multe și diverse, dar „Jocul Cuvintelor” e un show atipic pentru televiziunile din România.

E singurul quiz show difuzat pe o televiziune mare. E singurul concurs în care se pune preț pe creiere. Îmi plac provocările și îmi place să fac lucruri pe care alții nu le mai fac” , a mai spus prezentatorul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:55 - Socrii primarului Cătălin Cherecheș, arestați preventiv pentru 30 de zile pentru dare de mită și complicitate la dare de mită (VIDEO)
17:52 - Germania vrea să facă din armata sa „coloana vertebrală a apărării în Europa”. Va fi „gata să ducă un război”, spune ministrul apărării
17:49 - Pavel Bartoș, oprit în trafic de polițiști! Ce s-a întâmplat cu celebrul prezentator TV: „Am dus-o mult prea departe…”
17:44 - Ionuţ Luţu, cel mai bogat șofer din România a devenit unic acționar al unui lanț hotelier. Bărbatul este mâna dreaptă a lui Gigi Becali
17:40 - Cătălin Drulă, scrisoare către C.E. pentru bugetul țării: Marcel Ciolacu guvernează România, acum, pe persoană fizică, el dă bani cui vrea. Parlamentul este scos din schemă (VIDEO)
17:37 - Surse: Guvernul a adoptat joi proiectul de lege privind creșterea pensiilor / Ministerul Finanțelor avertizează că taxele vor crește din 2025
17:32 - Cătălin Drulă: PSD și PNL vor trebui să răspundă pentru subminarea economiei naționale. Bani pentru pensii nu mai sunt că i-au cheltuit pe tot felul de sinecuri, risipă și furt din bugetul statului (VIDEO)
17:27 - ANAF a rupt cu amenzi comercianții din București care n-au respectat OUG-ul lui Ciolacu de plafonare a prețurilor la produsele de bază
17:27 - Modalitatea prin care o femeie a încercat să primească banii înapoi, după ce a mâncat la un restaurant: „Am fost dezgustat și nervos”
17:19 - Cea mai bogată femeie din România, cu o avere de 6,3 miliarde de euro, se plimbă prin București cu o Dacia: „Ne deconectăm puțin”