Din ce a făcut avere Richard Branson, cel care a deschis poarta turismului spațial

Din ce a făcut avere Richard Branson, cel care a deschis poarta turismului spațial
Richard Branson, în timpul zborului cu Virgin Galatic / Foto: Hepta.ro

Richard Branson a reușit să își îndeplinească visul și să meargă în spațiul cosmic. Miliardarul susține că a visat la acest moment încă din copilărie, iar călătoria lui Virgin Galactic a necesitat investiții uriașe.

Pasagerii navei Virgin Galatic au călătorit cu o viteza de trei ori mai mare decât a sunetului, iar Richard Branson a transmis un mesaj de la bordul navei.

Zborul Virgin Galatic a avut la bord șase persoane, iar astfel miliardarul Richard Branson a deschis poarta turismului spațial.

Cum a făcut avere Richard Branson

În 2011, Branson ocupa locul cinci în Topul celor mai Bogați Bărbați din Regatul Unit. Afacerist, investitor și filantrop, Richard Branson are o avere estimată la aproximativ 4,2 miliarde de dolari.

Branson a devenit faimos și prin stilul său de viață extravagant și ideile cu totul și cu totul inedite pe care ler-a avut de-a lungul timpului.

Spre exemplu, el a fost prima persoană care a traversat Oceanul Atlantic într-un balonc, dar și prima persoană care a sărit de pe clădirea Casino Palms, din Las Vegas, în 2007, pentru a sărbători zborul de inaugurare al companiei Virgin America.

Richard Branson este fondatorul companiei Virgin, prima dintre ele fiind Virgin Mail Order Records, companie ce se ocupa cu livrarea înregistrărilor muzicale prin poștă, în 1970.

Ulterior, el a dezvoltat un lanț de magazine și un studio de înregistrări, ajungînd astfel să fie unul dintre cei mai cunoscuți milionari, la vârsta de doar 23 de ani.

Richard Branson a ajuns în spațiu cu nava Virgin Galatic

„Am visat la acest moment încă de când eram copil și, sincer, nimic nu te-ar putea pregăti pentru imaginea pe care o ai când vezi Pământul din spațiu”, a spus Richard Branson după aterizare, potrivit CNBC.

Nava companiei, VSS Unity, a fost lansată din New Mexico, duminică. Alături de Richard Branson, la bord se mai aflau doi piloți și trei angajați ai companiei Virgin Galactic.

La peste 12.000 de metri altitudine, VSS Unity a fost eliberată de avionul purtător intitulat VMS Eve și și-a turat motorul de rachetă într-o accelerație de trei ori mai rapidă decât viteza sunetului.

Ulterior, VSS Unity a efectuat o rotație ușoară în microgravitație, iar echipajul de la bord a început să plutească în cabină. Nava a atins o altitudine de 86,1 kilomeri.

Vehiculul a revenit apoi în atmosferă printr-o alunecare controlată, aterizând în cele din urmă în locul din care decolase, pe pista Spaceport America.

VSS Unity a fost pilotată de Dave Mackay și Michael Masucci. Alături de Branson, în cabină au mai fost Beth Moses, astronaut instructor-șef, Colin Bennett, inginerul-șef de operațiuni al Virgin Galactic, și Sirisha Bandla, vicepreședinte al companiei pentru afaceri guvernamentale și operațiuni de cercetare. Mackay, Masucci și Moses mai zburaseră în spațiu.

SUA îi consideră în mod oficial astronauți pe piloții care au zburat la altitudini mai mari de 80 de kilometri.