Florin Călinescu și-a deschis încă o afacere profitabilă: „Este pur și simplu românesc”

Florin Călinescu și-a deschis încă o afacere profitabilă: Este pur și simplu românesc
Foto: captura video.

Florin Călinescu și-a descoperit pasiunea pentru agricultură de subzistență. Actorul crește porci dintr-o rasă pur românească. Vedeta a dezvăluit că a decis să revină la rădăcini și să se ocupe de terenurile pe care le are în afara Bucureștiului.

Florin Călinescu, pasionat de agricultură

”Mai punem un cartof, mai punem o varză, ceva păsăret și niște porci. Mi-a intrat în cap să cresc porci de Bazna. Porcul de Bazna este rasă pur românească. Istoria lui este de la Bazna chiar, că, dacă era de la New York, se chema porc de New York. Ungurii l-au înregistrat pe ăla de Mangalița, dar și noi suntem aproape. Se spune acuma, cu voce mică, când sunt ungurii la mijloc, că e și de Transilvania, din motive cunoscute doar de ei.

Bazna este un porc care, atunci când ăia au găsit gaz în Podișul Transilvaniei nu știau cum… și au adus mineri din Anglia și ăia au venit cu porci de Berkshire, niște porci negri. S-au încuscrit cu niște mistreți din pădure, că nici Mangalița nu e o rasă venită așa.

Și atunci, mistrețul, luând niște scroafe de pe la oameni la întrebări, la discotecă, avem Mangalița albă, roșie și neagră și Bazna este Mangalița cu Berkshire. De asta poate ziceai că nu e chiar așa românesc, dar el este pur și simplu românesc.

Este acel porc negru, cu păr mai mare decât Mangalița, e foarte sârmos, care are crupa aia albă, cu o dungă gri, până la picioarele din față”, a explicat Florin Călinescu, în cadrul unui interviu oferit postului Agro TV.

Florin Călinescu a fost diagnosticat cu cancer de piele

Cunoscutul actor Florin Călinescu a fost diagnosticat cu cancer de piele în urmă cu aproape trei ani. Fostul jurat de la Românii au talent a explicat că totul a început de la o bubă pe nas, care a crescut lent în dimensiune.

Acesta a învins boala, iar în prezent se simte bine. Îndrăgitul om de televiziune a explicat într-un interviu cum a ajuns să primească un asemenea diagnostic.

„Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas, m-am prezentat la doctor şi era o formă uşoară din zona oncologică. Poţi să fii Ioana d’Arc şi Hercule la un loc şi tot ţi se înmoaie puţin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mişto! Să desfacem şampania!”, a declarat Florin Călinescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe