Gigi Becali a plătit 800.000 de euro pentru construcția unei biserici în Rwanda

Gigi Becali a plătit 800.000 de euro pentru construcția unei biserici în Rwanda
Foto: Hepta/Razvan Pasarica/SPORT PICTURES.

Gigi Becali a finanțat construcția primei biserici ortodoxe din Rwanda, iar pe 30 octombrie lăcașul de cult urmează se fie sfințit.

A plătit 800.000 de euro pentru biserica din Rwanda

Deși Gigi Becali este cunoscut pentru investițiile sănătoase din fotbal, însă este și foarte credincios, motiv pentru care donează în mod frecvent sume considerabile bisericilor. Însă, de această dată patronul FCSB a plătit nici mai mul, nici mai puțin de 800.000 de euro pentru construcția primei biserici din Rwanda. Gigi Becali a fost invitat la sfințirea lăcașului de cult, însă patronul FCSB a explicat de ce preferă să nu meargă la aproximativ 8.000 de kilometri de România.
”Aş fi vrut să fiu acolo să văd cum se sfinţeşte biserica şi cum sunt creştinaţi oamenii, cum sunt aduşi pe calea cea dreaptă. Sunt însă vaccinuri, reguli sanitare care durează mult, sunt anevoioase şi mă opresc aici. Voi fi însă acolo cu gândul şi rugăciunea”, a transmis Gigi Becali, potrivit Click.

Latifundiarul a mai finanțat două biserici din Africa

De asemenea, Becali a finanțat biserici și în alte două state africane, Uganda și Congo. În urmă cu câteva luni, patronul FCSB-ului a menționat că ar fi plătit o tranșă de 450.000 de euro pentru pentru cele trei biserici din Uganda, Cango și Rwanda. ”Săptămâna asta am dat 200.000 în Uganda, 150.000 în Congo, 100.000 în Rwanda și Burundi. Fac biserici ortodoxe acolo. Fac acolo misiune creștină”, a declarat Gigi Becali, în februarie. ”Am trimis arhitecți, ingineri și pictori, iar africanii au învățat imnul României în semn de mulțumire. Interesul meu este numai unul singur. Îl vreau pe Hristos și vreau să fiu cu Hristos și dacă vrei să fii cu Hristos trebuie să faci bine. Și dacă vrei să faci binele, trebuie ca să vezi cum oameni mor de foame și de sete acolo și tu aici ai bogății!”, a mai adăugat Becali.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră