La cinci ani după ce a început campania #MeToo, Harvey Weinstein este judecat din nou

La cinci ani după ce a început campania #MeToo, Harvey Weinstein este judecat din nou
La cinci ani după ce a început campania #MeToo, Harvey Weinstein este judecat din nou, sursă foto: captură YT

În urmă cu cinci ani, o serie de articole bombă au dezvăluit că Harvey Weinstein a hărțuit și agresat zeci de femei timp de decenii și că s-a folosit de puterea sa pentru a le intimida și a le determina să tacă.

Mogulul cinema va fi din nou judecat pentru alte acuzații de agresiuni sexuale

Totuși, industria divertismentului are încă un drum lung de parcurs pentru a descâlci o rețea complexă după decenii de comportament sexist.

Lupta pentru schimbare care a început acum aproape cinci ani cu acele povești inițiale și va fi din nou disputată în sălile de judecată din întreaga Americă în următoarele săptămâni.

Problemele juridice ale lui Weinstein nu s-au încheiat. De fapt, următorul său proces de agresiune sexuală începe săptămâna viitoare la Los Angeles.

. Lupta pentru schimbare care a început acum aproape cinci ani cu acele povești inițiale va fi din nou disputată în sălile de judecată

Acesta implică un set complet nou de acuzații, separat de monumentalul proces din New York care l-a trimis pe mogulul cinematografiei în spatele gratiilor pentru 23 de ani, atunci când a fost condamnat pentru viol și agresiune sexuală la începutul anului 2020.

La Los Angeles, el se confruntă cu 11 capete de acuzare pentru viol și agresiune sexuală, care provin din acuzațiile formulate de cinci presupuse victime.

În același timp, Weinstein continuă să facă apel împotriva condamnării sale pentru viol din New York și se pregătește să se apere de alte acuzații de agresiune împotriva sa în Marea Britanie.

Weinstein nu este singurul abuzator care apare în fața unui judecător și a unui juriu

Procesul lui Weinstein se va desfășura în același timp și în același tribunal ca și cazul de acuzație de viol deschis împotriva actorului Danny Masterson din „That 70’s Show”.

La New York, procesul de viol al producătorului Paul Haggis și o bătălie în sala de judecată între Kevin Spacey și Anthony Rapp, actorul care l-a acuzat pe Spacey că l-a agresat în 1986, când Rapp avea 14 ani, vor începe în zilele următoare.

Weinstein nu este singurul abuzator care apare în fața unui judecător și a unui juriu

În 2023, Shia LaBeouf va fi judecat pentru acuzații de agresiune sexuală de către fosta sa iubită, actrița și cântăreața FKA Twigs.

În septembrie, R. Kelly a fost găsit vinovat într-un proces de pornografie infantilă care i-a adus o pedeapsă de 30 de ani.

Iar la începutul acestui an, Bill Cosby – care a fost eliberat din închisoare în 2021, după ce condamnarea sa din 2018 a fost anulată – a fost găsit răspunzător de abuz sexual asupra lui Judy Huth, în vârstă de 16 ani, în 1975, la Playboy Mansion.

Cu toate acestea, susținătorii mișcării avertizează că trebuie să se schimbe mai mult și că multe incidente de hărțuire, abuz sau viol nu sunt nici raportate, nici investigate.

Urmăriți B1TV.ro și pe