Mirela Vaida, despre educația pe care o oferă celor trei copii: „I-am învățat întotdeauna să aibă o viață absolut normală, să se comporte ca orice alt copil”

Mirela Vaida, despre educația pe care o oferă celor trei copii: „I-am învățat întotdeauna să aibă o viață absolut normală, să se comporte ca orice alt copil”
Foto: Instagram/Mirela Vaida.

S-a angajat în televiziune pentru a se putea întreține în facultate, însă Mirela Vaida avea să-și descopere astfel adevărata vocație. Acesta a fost începutul unui drum nu întotdeauna ușor, însă plin de satisfacții.

La vârsta de 40 de ani, carismatica vedetă de televiziune are o carieră de invidiat, 14 ani de căsnicie și trei copii, și pare că ea chiar a găsit echilibrul perfect între toate.

Mirela Vaida, despre educația pe care o oferă copiilor ei

În cadrul unui interviu acordat pentru viva.ro, Mirela Vaida a povestit cum împacă rolul de mamă și cariera, dacă îi este greu și dacă are ajutor.

„Rolul de mamă mie mi se pare cel mai frumos rol din viața mea, dintre toate rolurile pe care le-am jucat. E rolul care mă împlinește și care mă face foarte fericită. Îmi iubesc copiii, îi ador, ne simțim foarte bine împreună, facem foarte multe activități împreună. Sunt un om implicat. Le gătesc, îi duc la școală, îi îmbrac, îi spăl, le citesc povești, facem rugăciune, ne jucăm, citim, scriem, facem teme, mergem la activitățile extracurriculare, de la pian, înot, engleză până la tobe, tenis și șah. Mă pregătesc să îi iau de la școală la prânz, să-i aduc acasă, să le pun masa, și apoi ei dorm și eu plec la serviciu.

Cred că trăiesc cea mai fericită și frumoasă perioadă din viața mea. Pentru că cei mici au început să crească și ne putem înțelege ca și cu niște oameni mari. Ei se înțeleg foarte bine și sunt o echipă. Se susțin și se ajută unii pe alții. Rolul de mamă mi se pare că îmi ușurează toată viața. Și toată munca. Pentru că nu fac nimic cu efort, fac din dragoste pentru ei. Mă implic să facem tot felul de activități și chiar dedic timp pentru asta.

Nu îmi este greu, deoarece, atunci când faci lucrurile pentru copiii tăi, nu are ce să fie greu. Dar, da, mă ajută cineva. Avem o bonă de mai bine de șase ani, care stă în casă cu noi, cu excepția weekendurilor, și care acum ne cunoaște toată viața. Copiii s-au atașat de ea, o iubesc foarte mult. Și ea la fel pe ei, e un om de încredere. Putem merge liniștiți la serviciu sau, dacă vrem să ne luăm o pauză, un city-break, o dată la nu știu cât timp, putem pleca liniștiți, cu toată încrederea, pentru că această femeie minunată ne ajută. Ne bucurăm însă și de clipele în care rămânem doar noi cinci în casă și ne manageriem foarte bine timpul. Avem reguli, pe care toată lumea le respectă, și bucuria momentelor intime e greu de descris”, a povestit vedeta.

Întrebată cum își „disciplinează” copiii atunci când greșesc, vedeta a povestit că nu este de acord cu bătaia și aplică pedepse copiilor atunci când greșesc.

„În ceea ce ne privește, eu nu pot aplica aceste lucruri (n.r. bătaia) cu copiii mei. O dată, că nu sunt de acord, nu mai sunt timpurile acelea, și încerc să fac o altfel de aducație cu copiii. Ridic tonul și ei înțeleg că, atunci când ridic tonul, lucrurile sunt grave. Tatăl lor la fel face, dar atât! Și noi aplicăm pedepse. Cea mai cruntă pedeapsă e să te duci în camera ta sau nu primești desert. Sau, azi, nu mergem în parc, dar atât. Oricum, ei le simt.

Generațiile s-au schimbat, nu mai funcționează pedeapsa și autoritatea. Merge vorba bună. Copilul trebuie să înțeleagă, trebuie să vorbești cu el, să ți-l apropii, să ți-l faci prieten. Și noi aplicăm cu succes regula aceasta. Nu am încurajat niciodată bătaia și nu cred că a fost niciodată o soluție. Așa au fost timpurile în care noi am crescut, din păcate. Eu nu sunt de acord cu asta și spun fiecărui părinte că nu asta este soluția”.

„I-am învățat întotdeauna să aibă o viață normală”

„Copiii mei știu că mama lor apare la televizor, pentru că, atunci când vin acasă de la școală sau după amiezile, mai dau drumul la televizor, să vadă că sunt acolo. Nu se uită la emisiunea mea, pentru că nu este emisiune pentru copii. Și le-am spus că nu e pentru copii. Știu că mama lucrează la televizor, știu că, mă rog, colegii, vecinii mă cunosc, dar nu facem un caz din asta.

I-am învățat întotdeauna să aibă o viață absolut normală, să se comporte ca orice alt copil, fiindcă vreau să aibă parte de același tratament ca oricare alt copil. De asta îi și duc la o școală de stat și am cerut întotdeauna un regim cât se poate de egal și de comun. Niciodată nu am avut vreo pretenție sau alte cerințe, este o meserie ca oricare alta. Dar, să spun așa, singura diferență este că a mea este expusă public și că omul vede efectiv ce lucrez. Pentru copiii mei nu este absolut nicio diferență. I-am învățat asta, și ei au înțeles foarte bine. Efectiv, suntem o familie normală”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)