Chef Florin Dumitrescu și soția sa, jurnalista Cristina Sima, au testat încă din primele zile ale relației lor vorba „Dragostea trece prin stomac”. Pentru a o cuceri, celebrul bucătar și-a pus la bătaie ingeniozitatea, rafinamentul și pasiunea pentru gătit, creând un desert special pentru Cristina. Aceasta a fost atât de impresionată încât astăzi, cei doi au două fiice, Ava și Mia, și formează o frumoasă familie.
Relația lor de dragoste a început în 2010, într-un restaurant, acolo unde Florin era chef. Pe vremea aceea, Cristina lucra ca editor de beauty și a fost de-a dreptul fermecată de un preparat inedit, cu fructe de mare, gătit de cel ce avea să-i devină soț. Totuși, gestul cu adevărat memorabil a venit mai târziu, sub forma unui desert creat special pentru ea, care i-a purtat și numele: „Pomme du Sima”.
„Am vrut să o impresionez pe iubita mea. Eram la începuturile relației și am întrebat-o ce ar trebui să conțină un desert pe gustul ei. Mi-a spus că adoră caramelul și merele coapte. Așa s-a născut «Mărul lui Sima»”, a povestit chef-ul, potrivit Click.
Cristina s-a arătat profund emoționată de gest.
„A rămas fără cuvinte! După ce l-a gustat, mi-a spus că e cel mai bun desert pe care l-a mâncat vreodată. Așadar, am avut succes!”, a adăugat Florin.
Ingrediente (4 porții):
Se curăță merele, se scot cotoarele și se pun într-un bol cu apă și zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. Mai apoi, se bat ouăle cu patru linguri de zahăr și o lingură de scorțișoară.
Următorul pas presupune să se întindă aluatul foietaj și să se taie fâșii potrivite pentru a înveli merele. Apoi, merele se trec prin compoziția de ou cu zahăr și se înfășoară cu aluatul de foietaj.
Ulterior, se așază merele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se coc la 170°C, timp de 30 de minute. Între timp, se pregătește sosul de caramel, astfel: se topește zahărul brun într-o cratiță, apoi se flambează cu coniacul. Se adaugă smântâna lichidă și se amestecă, apoi se încorporează untul. La final, se adaugă un praf de sare. Apoi, se bate frișca și se scot merele din cuptor.
Mărul copt se servește cu sos de caramel, frișcă și un praf fin de piper.