Prințul Harry, prins cu minciuna! Ce greșeli a comis în cartea sa de memorii „Spare”

Prințul Harry, prins cu minciuna! Ce greșeli a comis în cartea sa de memorii Spare
Foto: Abaca Press / Maria Parmigiani.

Prințul Harry este criticat pentru volumul său de memorii „Rezervă”. Potrivit cititorilor, acesta conține multiple erori factuale. Experții regali, oamenii din anturajul  familiei regale  au rămas surprinși de conținutul cărții și pun la îndoială adevărul din spatele afirmațiilor din ea.

De exemplu, ducele de Sussex a scris că regele Henric al VI-lea, fondatorul internatului Eton pe care l-a frecventat, a fost „stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-străbunicul său”, însă cititorii au arătat că acest lucru este imposibil deoarece Henric al VI-lea nu a avut copii, fiindcă singurul său fiu, Edward de Westminster, a murit în luptă la vârsta de 17 ani.

  • „Singurul fiu al lui Henric al VI-lea, Edward de Westminster, a fost ucis în bătălia de la Tewkesbury în 1471. Avea 17 ani“, a scris o persoană pe Twitter.
  • „Henric al VI-lea nu a avut alți copii, deci cum ar putea fi un strămoș „direct”? Prințul Harry pare să fi fost foarte puțin educat. Poate că Eton îi datorează lui HM Regele o rambursare a taxelor”

  •  „Prințul Harry nu poate nici măcar să își verifice propriul arbore genealogic. Asta având în vedere că rămâne cu impresia că este descendentul regelui Henric al VI-lea, al cărui fiu a murit fără copii la 17 ani. Dar sigur, să credem cu toții că Harry verifică faptele din The Crown. Asta este credibil.”

Harry, generos și mincinos

Apoi, o altă afirmație a lui Harry este pusă sub semnul întrebării. Ducele de Sussex a scris în „Rezervă” că s-a oferit să-i cumpere tatălui soției sale Meghan Markle, Thomas Markle, un bilet la clasa întâi din Mexic în Marea Britanie cu Air New Zealand.

„I-am spus să părăsească Mexicul chiar acum. Un nou nivel de hărțuire este pe cale să se abată asupra ta, așa că vino în Marea Britanie. Acum”, a scris ducele, în vârstă de 38 de ani.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Air New Zealand a declarat miercuri pentru New Zealand Herald că această companie aeriană „nu a operat niciodată zboruri” între Mexic și Marea Britanie. De asemenea, se pare că oferă doar tarife Business Premier, nu la clasa întâi.

Cât valorează volumele lui Harry

Cartea „Rezervă” sau „Spare” a prințului Harry a fost lansată pe 10 ianuarie 2023, fiind prima incursiune în viața acestuia după ce a renunțat de funcțiile regale.

Prințul Harry a obținut un contract cu Penguin Random House pentru patru cărți în valoare de 35-40 de milioane de dolari, anunțul fiind făcut pentru prima dată în iulie 2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe