R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru șantaj și trafic sexual

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru șantaj și trafic sexual

Cântărețul R&B R. Kelly a fost condamnat miercuri, la 30 de ani de închisoare, în urma acuzațiilor de escrocherie și trafic de sex, după ce ani de zile s-ar fi folosit de faima sa pentru a atrage victimele pe care le-a abuzat sexual.

Avocații lui Kelly sunt de părere că pedeapsa primită e ca o condamnare pe viață

Procurorii au cerut judecătorului să îl condamne pe Kelly, în vârstă de 55 de ani, la peste 25 de ani în spatele gratiilor, în timp ce avocații apărării sale au cerut 10 ani sau mai puțin, spunând că solicitarea procurorilor era „echivalentă cu o condamnare pe viață”.

Kelly, al cărui nume complet este Robert Sylvester Kelly, a purtat o uniformă de pușcărie de culoare cafenie, ochelari cu rame întunecate și o mască neagră la audierea de miercuri, la care au participat și martori. Instanța a ascultat declarațiile celor șapte dintre victimele lui Kelly, inclusiv Jane Doe 2, care a depus mărturie la proces.

„Au trecut 23 de ani de când ne cunoaștem, iar tu ai abuzat multe fete de atunci”, a spus ea, adresându-se lui Kelly. Ea a adăugat ulterior: „Acum este momentul să ți se ia și ție libertatea”.

Procesul federal de cinci săptămâni din Brooklyn a inclus mărturii ale martorilor care au declarat că au fost abuzați sexual și fizic de Kelly.

Un juriu l-a condamnat pe Kelly în septembrie anul trecut pentru nouă capete de acuzare, inclusiv o acuzație de șantaj și opt capete de acuzare pentru încălcarea legii Mann, o lege privind traficul sexual. Procurorii l-au acuzat pe Kelly că s-a folosit de statutul său de celebritate și de o „rețea de persoane aflate la dispoziția sa pentru a atrage fete, băieți și tinere femei pentru propria satisfacție sexuală”.

Procesul federal de cinci săptămâni din Brooklyn a inclus mărturii ale martorilor care au declarat că au fost abuzați sexual și fizic de Kelly. De asemenea, instanța a audiat persoane implicate în orchestrarea căsătoriei din 1994 a cântărețului R&B cu artista Aaliyah, când aceasta avea doar 15 ani, iar el era adult, după ce ea credea că a rămas însărcinată.

Procurorii vor să-i ceară lui Kelly și o amendă consistentă

Avocații apărării și procurorii s-au certat miercuri în instanță dacă Kelly ar trebui să plătească chiar și o amendă. Procurorii au spus că banii proveniți din vânzarea unora dintre drepturile sale muzicale și milioanele de dolari în drepturi de autor deținute de Sony ar putea acoperi orice amendă.

În cele nouă luni de la condamnarea sa, Kelly și-a înlocuit întreaga echipă de avocați cu Jennifer Bonjean și firma acesteia. Bonjean este avocata care l-a ajutat pe Bill Cosby să își anuleze condamnarea pentru agresiune sexuală și l-a reprezentat, de asemenea, pe Cosby într-un proces civil pe care l-a pierdut luna aceasta.

Urmăriți B1TV.ro și pe