Rețeta de prăjitură cu spanac recomandă de Elwirei Petre. „Nu are aproape deloc gust de spanac”

Rețeta de prăjitură cu spanac recomandă de Elwirei Petre. „Nu are aproape deloc gust de spanac”
Foto: captura video.

Nu mai este niciun secret faptul că Elwira Petre este pasionată de bucătărie. Soția lui Mihai Petre împărtășește deseori cu urmăritorii ei de pe rețelele de socializare rețete, care mai de care mai inedite. Recent, celebra dansatoare și-a învățat fanii cum să pregătească prăjitură cu spanac, despre care spune că e potrivită și pentru masa de Paște.

„Ați gustat vreodată prăjitură cu spanac? Este un vis pe masă de Paște, că tot se apropie. Este foarte ușor de pregătit chiar și pentru cineva care nu a pășit vreodată în bucătărie. Vă îndemn să vă surprindeți musafirii cu o rețetă care arată spectaculos”, a spus Elwira Petre, într-un videoclip de pe rețelele de socializare, potrivit Libertatea.

Ingredientele necesare pentru prăjitura cu spanac

Pentru blat, Elwira Petre spune că e nevoie de: „O cană de făină (aproximativ 200 – 250g), 200 gr. baby spanac, 1/2 cană de zahăr (poate fi și brun), 3 ouă, 1/2 cană ulei de floarea soarelui, 1 plic praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat alimentar”.

În ceea ce privește ingredientele pentru cremă, acestea sunt: „500 ml smântână pentru frișcă, 30% grăsime 500 gr. mascarpone, 3 lingurițe de zahăr pudră”.

Modul de prepare

Elwira a explicat și modul de preparare. Într-un vas, se amestecă făina, zahărul, bicarbonatul și praful de copt. Spanacul, ouăle și uleiul se pun împreună la blender împreună. Mai apoi, se amestecă toate ingredientele și se toarnă într-o tavă rotundă. Se bagă la cuptor pentru 40 minute, la 180 grade.

În ceea ce privește crema, aceasta este rezultatul a doi pași simpli. Se bate cu mixerul smântâna și zahărul pudră, apoi, cu o spatulă de silicon, se amestecă mascarpone-ul.

După ce prăjitura s-a copt, se scoate de la cuptor și se lasă la răcit. Ulterior, se taie marginile cu un cuțit, suficient încât să fie descoperită culoarea verde intens a spanacului. Marginile se păstrează pentru decor.

Urmează montarea propriu-zisă a prăjiturii. Pe blatul răcit se pune crema de mascarpone, apoi firimituri de la marginile tăiate. Se decorează cu fructe de pădure.

„Sper că v-am inspirat și o veți pregăti. Veți fi surprinse că nu are aproape deloc gust de spanac”, a adăugat Elwira.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`