Robert Downey Sr. a murit la 85 de ani, după o luptă grea cu Parkinsonul. „Iron Man”, mesaj emoționant: „A rămas extrem de optimist până la capăt”

Robert Downey Sr. a murit la 85 de ani, după o luptă grea cu Parkinsonul. „Iron Man”, mesaj emoționant: „A rămas extrem de optimist până la capăt”
foto: Facebook @ Robert Downey Jr.

Celebrul producător de film Robert Downey Sr., tatăl actorului Robert Downey Jr., a murit în somn în locuința sa din New York City, miercuri dimineață, la vârsta de 85 de ani. Regizorul fusese diagnosticat cu boala Parkinson în urmă cu peste cinci ani.

Popularitatea lui Downey Sr. a fost marcată de filme anti-sistem precum Putney Swope (1969), o satiră a industriei de publicitate, și westernul Greaser`s Palace (1972). De asemenea, el a jucat în producții ca Boogie Nights și Magnolia, amintește The Independent.

Robert Downey Sr. a murit la 85 de ani, în casa sa din New York City

Robert Downey Jr. i-a adus un omagiu tatălui său printr-un mesaj postat miercuri pe rețelele sociale: „Noaptea trecută, tata a murit liniștit în somn, după ani în care a îndurat ravagiile Parkinsonului… A fost un adevărat realizator de film și a rămas extrem de optimist până la capăt. Conform calculelor făcute de mama mea vitregă, au avut o căsnicie fericită de puțin peste 2.000 de ani”

„Iron Man” a ținut să își încurajeze mama vitregă, Rosemary Rogers-Downey, căreia i-a transmis: „Ești o sfântă și gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de tine”.

Născut în iunie 1936 la New York City, Downey Sr. a devenit producător de film abia după ce a servit în armata SUA.

„Mai degrabă aș face asta decât să lucrez”, spunea el pentru The Village Voice în 2016.

„Am plecat din armată și am stat cu sora mea o vreme”, povestea Downey Sr.

Producătorul de film a fost căsătorit de trei ori. După primele două mariaje, el și-a unit destinul cu producătoarea de muzică Rosemary Rogers, în 1998.