S-a aflat marele secret! De ce membrii Familiei Regale trăiesc mai mult decât englezii de rând?

Familia Regală a dezvăluit secretul longevității. Foto: Facebook/The Royal Family.

Regina Elisabeta este una dintre cele mai longevive suverane din lume. Majestatea Sa are 95 de ani și se menține în formă. Regina are o agendă aglomerată și se descurcă cu atribuțiile sale. Soțul acesteia, regretatul Prințul Philip a trăit până la 99 de ani. Mulți oameni se întreabă oare care este secretul longevității membrilor Familiei Regale.

Ducesă de Gloucester, cel mai longeviv membru al Familiei Regale

Moștenitorul Elisabetei are 73 de ani. Prințul Charles, de asemenea, este implicat în diferite proiecte sociale și se descurcă de minune cu atribuțiile sale. Mai mulți membri ai Familiei Regale au trăit mult și au ajuns la vârste spectaculoase. Mama reginei, Regina Mamă Elisabeta, a trăit 101 de ani, iar mătuşa acesteia, Prinţesa Alice, Ducesă de Gloucester, a ajuns până la vârsta de 102 de ani. Vezi mai multe poze în galeria foto de AICI.

Citiți și Olimpia Melinte, despre serialul „Vlad”: „Cu Eliza am fost mereu la limită”. Cum i s-a schimbat viața după succesul la Pro Tv

Savanții britanici au studiat acest fenomen. Specialiștii au comparat dinastia condusă de Regina Elisabeta cu populația obișnuită. În urma cercetărilor, s-a depistat că Familia Regală trăiește mai mult cu 26% decât populația fără origini nobile. Prin urmare, dacă un om obișnuit trăiește 74 de ani, membrul dinastiei poate să ajungă la o sută de ani.

Femeile trăiesc mai mult decât bărbații

Rezultatele cercetărilor arată că doar 0,15% din populația Angliei este mai în vârstă decât Majestatea Sa. Pentru aproximativ 85% din populația Marii Britanii, ea este singurul suveran pe care l-au cunoscut vreodată.

În cadrul aceluiași studiu, oamenii de știință au observat că Familia Regală a fost înființată de bărbați, dar a fost dominată de femei, care au trăit mai mult decât predecesorii lor.