Secretul Andreei Esca pentru a-și proteja vocea: „Este cel mai bun medicament când ai probleme cu gâtul”

Secretul Andreei Esca pentru a-și proteja vocea: „Este cel mai bun medicament când ai probleme cu gâtul”
Foto: Instagram / Andreea ESca

Andreea Esca este aproape seară de seară pe sticlă, de 28 de ani. Vocea este cel mai important „accesoriu” al său, așa că este extrem de important să poată spune „Bună seara!” de la pupitrul Știrilor Pro TV.

Andreea Esca are și un truc la care apelează pentru a-și proteja vocea atunci când apar unele probleme, însă în cariera ei de aproape 30 de ani a avut grijă să preîntâmpine situația de a rămâne complet fără voce.

Ce face Andreea Esca pentru a își proteja vocea

În cei 28 de ani de când se află la Pro TV, Andreea Esca a făcut doar mici pauze pentru concediile de maternitate sau de odihnă. Își protejează vocea pentru a nu lipsi de la locul de muncă, având în vedere că imaginea ei este identificată cu cea a postului la care prezintă știri, încă din 1995, când a spus prima dată: „Bună seara, România! Bună seara, București! Sunt Andreea Esca. PRO TV te salută!”.

„Când rămân fără voce, ceea ce, din păcate, mi se cam întâmplă în ultima vreme, nu mai vorbesc deloc. Acesta este cel mai bun medicament când ai probleme cu gâtul, nu vorbești. Cu cât mai mult posibil, cu atât mai bine. Repausul vocal este foarte bun. Și vorbesc când ajung seara, bineînțeles, la jurnal, că nu am de ales. Dar dacă pot să stau toată ziua să nu vorbesc, este cel mai bun remediu”, a declarat Andreea Esca.

Andreea Esca încearcă să își proteje vocea cât mai mult

Andreea Esca a mărturisit că încearcă, pe cât posibil, să evite momentele în care rămâne fără voce, dar s-a mai întâmplat și acest lucru.

„Atunci e foarte rău. Am o colegă care prezintă în weekend și care vine în locul meu, dar încerc, pe cât posibil, să nu mi se întâmple chiar așa rău încât să nu pot să vorbesc deloc”, a mai spus Andreea Esca.

În decembrie 2022, Andreea Esca a avut probleme de sănătate, o răceală care i-a afectat vocea. Prezentatoarea Știrilor Pro TV a spus fanilor, pe rețelele de socializare, faptul că se află în repaus vocal, la recomandarea medicilor.

„Mama: ia, dragă, medicamente, termină cu prostiile. Prietenii de tip ‘pe vechi’: fă o baie cu sare din aia grunjoasă! Prietenii hipsteri: mai bine o baie cu ghimbir!

Eu: Am luat medicamentele, am pus sare și ghimbir în cadă … Și aștept să-mi revină vocea de privighetoare”, a scris Andreea Esca la unul dintre Instastory-uri, scrie viva.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe