Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, a dezvăluit rețeta sa pentru o pizza de casă delicioasă și cu blat pufos. Chiar dacă nu mai face parte din juriul show-ului „Chefi la cuțite”, Bontea a rămas unul dintre preferații publicului.
Pentru blatul de pizza, chef Sorin Bontea folosește un kilogram de făină, 800 ml de apă caldă, 14 grame de drojdie uscată, 50 ml de ulei de măsline, 30 de grame de sare și 20 de grame de zahăr.
Sorin Bontea a menționat că cel mai important lucru este că blatul trebuie lăsat să crească aproximativ trei ore, iar la fiecare 40 de minute trebuie împături câte puțin, pentru a ieși pufos.
„În tavă pun un pic mai mult ulei de măsline, pentru că îmi place să fie un pic mai crocant. Aluatul va fi destul de moale, vă trebuie un pic de răbdare să îl întindeți, dar iese ceva bun de tot”, explică fostul jurat de la „Chefi la cuțite”.
„S-a cerut pizza, s-a pregătit! 🍕
👉🏻Cum prepar eu blatul:
✔️făină 650 – 1kg
✔️apa călduță – 800ml
✔️drojdie uscata – 14g
✔️ulei măsline – 50ml
✔️sare – 30g
✔️zahăr- 20g
👉🏻Pentru sosul de roșii:
✔️Passata de roșii 1kg
✔️Ulei măsline 100ml
✔️Zahar 40-50 g
✔️Sare 20-30 g
✔️Piper 3- 4 g
✔️Busuioc proaspăt 3g
Se fierb împreună la foc mic circa 10 min.
Amestesc totul și las să crească vreo 2-3h. În tot timpul ăsta, la interval de 40 minute, îl mai “împăturesc” un pic, să devină mai pufos.
În tava pun un pic mai mult ulei de măsline, pentru că îmi place să fie un pic mai crocant.
Aluatul va fi destul de moale, vă trebuie un pic de răbdare să îl întindeți, dar iese ceva bun de tot”, a scris Sorin Bontea, pe Instagram.
Povestea de viață fostului jurat „Chefi la cuțite” este puțin știută de publicul larg. Pentru a avea parte de succesul de astăzi, Sorin Bontea a fost obligat să treacă printr-o viață destul de dificilă.
„Nici eu nu i-am văzut, serios. Veneam acasă o dată la 7-8 luni. Am trecut și eu prin genul ăsta de plecat de acasă. Nu mai știu câți ani aveam, 10, 11 ani și am fost la colindat. Mi-am luat chitara și mai aveam câțiva prieteni care cântau. Eram vreo trei care cântam și învățăm acordurile desenate pe hârtie. Am spus că vreau să merg la școala populară de artă. Cred că aveam și puțină voce, pe vremea aceea. Când a trecut timpul, m-am angajat la 16 ani în bucătărie și de atunci…”, a spus Sorin Bontea.
Vezi această postare pe Instagram