Topul celor mai reușite ecranizări după Stephen King din toate timpurile (video)

Topul celor mai reușite ecranizări după Stephen King din toate timpurile (video)
Foto: Hepta/Abaca Press / ABACA.

Stephen King este sărbătoritul zilei de 21 septembrie. Marele scriitor împlinește 75 de ani. Operele acestuia au adus o contribuție uriașă în dezvoltarea industriei de cinema.  Filmul „Escape” poate fi numit cel mai bun film din lume datorită primelor locuri în ratingurile mondiale. Autorul bestsellurilor nu a fost întotdeauna mulțumit de rezultatele obținute. De ziua de naștere a creatorului celor mai mistice, înfricoșătoare și dramatice povești, ne amintim de cele mai bune ecranizări.

Chiar și în copilărie, lui Stephen King îi plăcea să citească cărți și benzi desenate (printre preferatele sale se număra „Castelul lui Frankenstein”. Scriitorul se uita la filme de groază și în același timp a început să scrie singur. Așadar, din stiloul unui băiețel de șapte ani a apărut o serie de povești, pentru fiecare schiță Stephen primea câte 25 de cenți de la mama sa.

The Shawshank Redemption (1994)

Anul 1947. Andy Dufresne, un tânăr bancher, este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției și a amantului acesteia, deși Andy declară că este nevinovat. În închisoare, Andy il întâlnește pe Red, un bărbat de culoare închis de 20 de ani. Andy va pune la cale un ingenios plan de evadare, dar și de pedepsire a tiranicului director al închisorii.

The Green Mile (1999)

“The Green Mile” este o adaptare pentru marele ecran a celebrului roman- foileton al lui Stephen King, publicat în 1996. Acțiunea se petrece în anul 1935, în sectorul condamnaților la moarte al unei închisori din sudul Statelor Unite si dezvoltă povestea uimitoare a unui gardian despre relația neobișnuită ce se înfiripă între acesta si unul dintre condamnați, posesor al unui har magic, pe cât de misterios, pe atât de miraculos.

Carrie (1976)

Adolescenta firavă și aparent lipsită de personalitate Carrie este ținută de mama sa, Margaret White – o femeie extrem de religioasă și de conservatoare – departe de tentațiile lumii. Asta o face pe fată vulnerabilă în cercul său de cunoscuți de la liceu, unde este adesea ținta batjocurii „fetelor rele”, conduse de populara Chris Hagerson.

Seara de dans se încheie însă dezastruos pentru tânără, ea căzând din nou pradă unei crude farse, iar momentul o supără atât de rău încât dă frâu liber nou-descoperitelor sale abilități telekinetice.

Shine (1996)

David Helfgott este un pianist înzestrat. Dar talentul său promițător n-a atins niciodată culmile pe care specialiștii – inclusiv tatăl său – se așteptau să le atingă. Shine este pe alocuri, asemeni unui accident de mașină filmat cu încetinitorul, aproape prea dureros.

It (2017)

O producţie New Line Cinema, filmul horror „IT” are la bază romanul omonim al lui Stephen King, care a înfricoşat mai multe generaţii de cititori. Când copiii din oraşul Derry încep să dispară, un grup de micuţi sunt forţaţi să îşi înfrunte cele mai mari frici odată cu întâlnirea sinistrului clovn Pennywise, a cărui istorie de crime şi violenţă este veche de câteva secole.

Pet Sematary (1989)

În această adaptare a romanului lui Stephen King, o familie se mută de la oraș în acest comunitate liniștită din Maine. Curând după ce pisica familiei este omorâtă de un camion, copilașul lor de numai doi ani pățește același lucru. Atât pisica, dar și copilul sunt îngropați într-un vechi cimitir indian și revin la viață sub forma unor demoni criminali.

1408 (2007)

Mike Enslin vrea să demonstreze că nu există nimic dincolo de aici și acum. Nu există viață după moarte… Nu există Dumnezeu… Nu există a doua șansă… Sau poate da?

The Mist (2007)

După o furtună violentă, artistul David Drayton și locuitorii unui mic oraș sunt victimele atacului unor creaturi înfricoșătoare, camuflate de o bizară ceața extrem de densă.

Zvonurile sugerează că acestea sunt rezultatul unui experiment realizat la o bază militară din imediata apropiere. Baricadați într-un supermarket, Drayton și grupul său de supraviețuitori trebuie să-și rezolve problemele interne și abia apoi să-și înfrunte uniți inamicul pe care nici măcar nu-l pot vedea.

Hearts in Atlantis (2001)

Filmul este o poveste frumoasă despre amintirile unui om, care începe să îmbătrânească și care se întoarce în orașul natal, după recenta moarte a celui mai bun prieten al său. Amintirile despre vremea când avea 11 ani îi revin neîncetat.

În casă în care se stabilește sunt 3 copii de 11 ani, care conviețuiesc împreună. În viața lor apare un nou- venit misterios (Anthony Hopkins), care se împrietenește cu Bobby și fără să vrea îl îndepărtează de mama lui. Pe măsură ce timpul trece, cei doi își încredințează confidențe și noi puteri ale bătrânului ies la iveală.

Urmăriți B1TV.ro și pe