Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Palatul lui Gigi Becali din Aleea Alexandru, din apropierea Pieţei Victoria, are o poveste aparte în istoria României. Se pare că sub impresionanta vilă din centrul Bucureştiului există un tunel secret, care este „poleit” şi el cu un farmec deosebit.

În trecut, Palatul s-a numit Casa Manu-Auschnitt. La 1900, terenul cuprins între Piața Victoriei de azi și Șoseaua Aviatorilor era plin de sălcii sălbătice. Prin lotizare a devenit Parcul Filipescu, un fel de cartier de lux destinat moșierilor vremii.

Casa este copiată dupăMuzeul Rodin din Paris

Printre aristrocraţii care locuiau în cartier, era şi familia avocatului Iancu Manu, căsătorit cu Zeta Cantacuzino, fiica fratelui lui Cantacuzino Nababul, care avea o zestre impresionantă. Din zestrea nevestei, se pare, Manu a construit, imediat după căsătorie, casa care, în 2006, a intrat în posesia lui Becali.

Este copiată după Muzeul Rodin din Paris și e una dintre cele cinci-șase case foarte frumoase care au mai rămas din Bucureștiul de altă dată, pe lângă Casa Oamenilor de Știință (COȘ) din Lahovari, Palatul Cantacuzino, Ambasada Poloniei„, a spus Ion Varlam, rudă îndepărtată cu foștii proprietari ai casei.

Bârfele secolului XX spuncă Auschnit era sfătuitorul pe probleme financiare al Elenei Lupescu, iubita lui Carol al II-lea. De aici se trage una din legendele care înconjoară acest Palat, şi anume că Regele Carol al II-le venea aici pentru ase iubi cu Elena Lupescu.

Un arhitect confirmă că tunelul era folosit de Carol al II-lea ca să ajungă la amantă

Dar cum ajungea regele în această casă? Printr-un tunel subteran, care face legătura între vila din Aleea Alexandru şi actualul sediu al Ministerului de Externe. Alte voci susţin că tunelul cu care se laudă Becali ducea de fapt la una din casele aflate acum în curtea Partidului Democrat, și care a adăpostit multă vreme Comitetul Central al PCR.

Arhitectul Camil Roguski, care a fost angajat de Gigi Becali ca să restaureze casa, îi dă dreptate patronului FCSB: „Tunelul era pentru Lupeasca, desigur. El duce la o casă care a fost tot a lui Auschnit și pe care acesta a pierdut-o la cărți în favoarea lui Carol”.