Un român din patru consideră acceptabilă gestionarea banilor unei femei de către partenerul acesteia

Un român din patru consideră acceptabilă gestionarea banilor unei femei de către partenerul acesteia
Sursa foto: Karolina Grabowska/ Pexels

Un sfert dintre români sunt de acord ca un bărbat să gestioneze modul în care partenera sa îşi folosește banii sau să îi interzică să aibă un prieten sau o prietenă, potrivit datelor unui barometru ce are în vedere percepţia românilor faţă de agresivitatea împotriva femeilor, scrie Agerpres.

Publicarea barometrului va fi făcută de Centrul Filia la sfârşitul acestei săptămâni, iar din acesta reiese faptul că românii sunt împotriva agresivității direcționate către femei, spre deosebire de acum 20 de ani. În ciuda acestui lucru, încă există un grad mare de acceptare a acestor forme de violență.

Ce spune studiul

19% dintre respondenţi sunt de părere că dacă o femeie este violată după ce a acceptat să meargă acasă la un bărbat acest lucru nu este deloc sau puţin grav, iar 12% au aceiași părere când vine vorba de cazul unei femei violată care este îmbrăcată provocator.

„Faptul că în 20 de ani se menţine constant procentul celor care consideră acceptabil controlul economic, social şi psihologic al femeilor poate fi un revelator al factorilor structurali care favorizează violenţele împotriva femeilor”, explică studiul, potrivit digi24.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe