Adrian Câciu: Abordarea că mediul privat ține în spate trei bugetari și nu știu câți pensionari e total incorectă. 32% din contribuţiile pentru pensii vin de la bugetari (VIDEO)

Adrian Câciu: Abordarea că mediul privat ține în spate trei bugetari și nu știu câți pensionari e total incorectă. 32% din contribuţiile pentru pensii vin de la bugetari (VIDEO)
Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor, spune că nu e adevărat că angajații din privat îi țin în spate pe bugetari. Captură Video - Partidul Social Democrat / Facebook

Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor, a respins categoric afirmația că mediul privat „ține în spate” bugetarii sau pensionarii. Ministrul a precizat că angajații nu ar trebui abordați din perspectiva stat / privat, ci pornind de la cât de eficienți sunt în munca lor. Câciu a vorbit și despre impozitarea muncii.

Adrian Câciu, despre contribuțiile plătite de bugetari

„În mediul privat sunt 5,6 milioane de salariați și avem 1,2 milioane de bugetari. Abordarea că mediul privat ține în spate doi sau trei bugetari și nu știu câți pensionari e total incorectă.

32% din volumul contribuţiilor de asigurări sociale de stat, adică banii pentru pensii, sunt realizate de bugetari. La asigurări sociale de sănătate – 28%.

Eu n-aș vrea să abordăm salariații de unde provin, ci din perspectiva eficienţei”, a declarat ministrul.

Acesta a ținut apoi să precizeze că autoritățile au luat măsuri pentru a fi menținute și locurile de muncă de la privat, nu doar pe cele de la stat.

Potrivit lui Câciu, „cea mai bună protecţie socială se face prin locul de muncă”, adică „orice cetăţean să aibă un loc de muncă sigur şi stabil”.

Ce spune Câciu despre impozitarea muncii

Aluzie la discuțiile redeschise de Marcel Ciolacu, președintele PSD, despre introducerea impozitării progresive, ministrul Adrian Câciu a spus: „Nu o să intru în abordarea despre un tip de impozit sau altul, aştept să avem toate analizele şi să avem decizia privind modul în care statul înţelege să-şi consolideze economia. Regimul fiscal e un element de consolidare a economiei, nu de sancţionare a economiei şi ăsta e un principiu pe care mulţi l-au uitat”

„Dincolo de toate, trebuie să existe o echitate fiscală între cei care fac business, dar şi o echitate socială din perspectiva celor care muncesc”, a mai spus Câciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”