Adrian Câciu: Criza energetică ne-a arătat că o liberalizare prost aplicată poate facem mai mult rău decât bine

Adrian Câciu: Criza energetică ne-a arătat că o liberalizare prost aplicată poate facem mai mult rău decât bine
Foto: Facebook / Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor spune că actuala criză energetică a demonstrat că „o liberalizare prost aplicată poate face mai mult rău decât bine”. Adrian Câciu s-a întâlnit joi cu însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la București.

Totodată, acest spune că România parcurge, alături de Europa, o perioadă extrem de grea din punct de vedere al prețurilor la energie și la gaze.

Finanțarea infestațiilor din energie, una dintre prioritățile Guvernului

Adrian Câciu susține că una dintre prioritățile Executivului este finanțarea proiectelor de producție proprie a energiei electrice.

Parcurgem, alături de întreaga Europă, o perioadă fără precedent din punctul de vedere al preţurilor la energie şi gaze. De aceea, una dintre priorităţi este finanţarea investiţiilor necesare dezvoltării infrastructurii de producere a energiei.

Alături de guvernul american, lucrăm la un proiect major în zona energiei nucleare, care poate consolida pe termen mediu obiectivul strategic al asigurării independenţei energetice a României”, a scris Adrian Câciu pe contul său de Facebook.

„Liberalizarea pieței poate face mai mult rău decât bine”

Ministrul Adrian Câciu a precizat că o liberalizare prost aplicată s-a dovedit a face mai mult rău decât bine.

Actuala criză energetică ne-a arătat că o liberalizare prost aplicată poate face mai mult rău decât bine. Acum, analizăm în regim de urgenţă un întreg pachet de măsuri prin care să protejăm populaţia şi companiile de efectele scumpirilor brutale la energie şi gaze. Vom lucra contracronometru pentru a pune pe masa Guvernului cele mai solide opţiuni care să ofere un sprijin real românilor”, a mai scris Adrian Câciu pe Facebook.