Adrian Câciu susține că doar 3,5% e procentul investiţiilor realizate până la finalul lunii septembrie: „Nu banii sunt problema” (VIDEO)

Adrian Câciu susține că doar 3,5% e procentul investiţiilor realizate până la finalul lunii septembrie: „Nu banii sunt problema” (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor, a declarat, la finalul ședinței de guvern, că procentul investiţiilor realizate anul acesta, până la finalul lunii septembrie, e de doar 3,5% din cât a fost prognozat. El a ținut să precizeze că nu banii sunt problema, ci e nevoie de ceva mai multă implicare din pareta responsabililor.

Investiții puține anul acesta. Ce spune Câciu

Întrebat cât la sută din procentul prognozat pentru investiţii a fost și realizat, Adrian Câciu a răspuns: „3,5%, în jur de 3,5%, până la finalul lunii septembrie”.

Ministrul a susținut apoi că „avem toţi banii necesari”, deci „nu banii sunt problema”.

„Eu îmi doresc să nu se taie niciun ban de la investiţii dar trebuie să facem acest ”push” pe toţi cei care au de finalizat, că noi nu discutăm de investiţii care acum se nasc sau se încearcă să se încheie un contract, vorbim de investiţii în derulare și ne interesează să avanseze”, a afirmat ministrul de Finanțe.

Nici cu atingerea obiectivelor din PNRR nu stăm mai bine

Separat, într-un comunicat, PSD a transmis că miniștrii săi au îndeplinit toate jaloanele prevăzute pentru trimestrul III 2022 în PNRR. Pe de altă parte, există ministere „unde întârzierile sunt mai mari”, precum Ministerul Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu.

„În cazul unor ministere unde întârzierile sunt mai mari, cum ar fi de exemplu Ministerul Energiei, PSD este dispus să ofere sprijin pentru accelerarea activității, astfel încât jaloanele să fie îndeplinite, iar România să poată obține tranșa de fonduri europene aferentă trimestrului III”, a transmis PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe