Cumpănaşu, reacție furioasă la informațiile despre punerea lui sub acuzare de către DNA: „Subiectul este ridicol”

Cumpănaşu, reacție furioasă la informațiile despre punerea lui sub acuzare de către DNA: „Subiectul este ridicol”
Foto: Hepta.ro

Lovitură pentru Alexandru Cumpănaşu! Surse din rândul anchetatorilor spun că DNA l-ar fi pus sub acuzare pentru fraudă cu fonduri europene. Fostul candidat la prezidenţiale este suspectat că a minţit că are studii superioare, într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA. (Detalii AICI) „Nu am mințit”, a reacționat Cumpănașu, pe Facebook.

Fostul candidat la prezidențiale a mai precizat că a fost audiat la DNA Constanța, la două zile de la încheierea alegerilor.

„Nu am mințit și nu am dat NICIO declarație din care să rezulte că am studii superioare la acel moment. Nu am prezentat SNSPA nicio informație eronată sau care să nu corespundă realității. Toate diplomele și CV-ul transmise pentru angajare au fost cele reale. Încadrarea pe post, respectiv anexa la care se face referire a fost ÎNTOCMITĂ de SNSPA, semnată de RECTOR sau în numele lui și de mine. Nu este o declarație pe propria răspundere sau alt fel de inducere în eroare a SNSPA. Este stupid ce afirmă SNSPA care din informațiile mele sunt verificați cu privire la ÎNTREGUL PROIECT de către DNA București, nu doar cu privire la această glumă proastă”, a scris Cumpănașu, pe Facebook.

El a mai susținut că îl va da în judecată pe rectorul SNSPA, Remus Pricopie, care „face jocuri ciudate ale unora din SISTEM”.

„Dacă nu au fost respectate condițiile de încadrare, răspunderea aparține SNSPA care are departamente multiple de verificare a documentelor până la semnarea contractului de muncă. În rest, consider că față de plângerea ce o voi depune în perioada imediat următoare, multe surprize vor ieși la iveală față de Remus Pricopie și o parte din SISTEM care a lucrat chiar în acest proiect! Mai mult decât atât, voi da în judecată SNSPA și pe Remus Pricopie pentru afectarea imaginii publice în mod eronat și pentru un concurs de infracțiuni, respectiv denunț calomnios, fraude din fonduri europene și fapte ilicite cauzatoare de prejudiciu”, a continuat fostul candidat.

El a mai spus că subiectul i se pare „ridicol”.

„Fiind o plângere penală era normal ca procurorii să facă verificări. Nu am primit din partea DNA nicio informație precum cea falsă, prezentată în presă. Ultima corespondență cu DNA Constanța a avut loc chiar acum câteva zile și mi s-a comunicat că nu mai este nevoie de nimic suplimentar pentru a lămuri speța. Subiectul este ridicol și în fapt, dacă a existat vreo greșeală aceasta aparține SNSPA și rectorului acesteia”, a mai acuzat Alexandru Cumpănașu.

Urmăriți B1TV.ro și pe