Alexandru Nazare, discuție cu reprezentanţi ai SUA: Am reiterat interesul în găzduirea actorilor importanţi din piaţa farmaceutică, pentru a putea dezvolta producţia de vaccinuri în România

Alexandru Nazare, discuție cu reprezentanţi ai SUA: Am reiterat interesul în găzduirea actorilor importanţi din piaţa farmaceutică, pentru a putea dezvolta producţia de vaccinuri în România
Foto: Alexandru Nazare / Facebook

Alexandru Nazare, ministrul liberal al Finanțelor, a avut, luni, o întrevedere cu David Muniz, însărcinat cu afaceri al SUA la București, și cu Bradley Stilwell, consilier economic adjunct, principalul subiect al discuțiilor fiind legat de diversificarea relațiilor dintre România și Statele Unite, mai ales în ceea ce privește investițiile în zona de IT și farma.

Nazare le-a vorbit celor doi oficiali americani despre interesul României de a dezvolta pe teritoriul său producția de vaccinuri. Totodată, el a punctat că țara noastră vrea să devină un pol central de investiții în domeniul digitalizării și inovării și are și atuuri în acest sens: forța de muncă talentată și facilități fiscale atrăgătoare.

Alexandru Nazare, discuții cu oficiali americani despre industriile IT și farma

„Astăzi am avut o întrevedere cu dl. David Muniz, însărcinat cu afaceri al SUA la București și dl. Bradley Stilwell, consilier economic adjunct. Dialogul a vizat, în principal, identificarea modalităților de diversificare și consolidare a relațiilor economice bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii, cu precădere în ceea ce privește investițiile în zona de IT și farma.

Am reiterat interesul pe care România îl are, în special, în găzduirea actorilor importanți din piața farmaceutică pentru a putea dezvolta și susține producția de vaccinuri în țara noastră.

În ceea ce privește sectorul IT, viziunea noastră este să transformăm România într-un pol central de investiții în domeniul digitalizării și inovării, fiind mult potențial de creștere în acest sens. România se află deja pe un traseu pozitiv, iar numărul companiilor străine care își îndreaptă atenția spre țara noastră este în creștere, cu atât mai mult cu cât dispunem de forță de muncă talentată și încurajăm activ domeniul IT prin facilități fiscale atrăgătoare pentru această industrie”, a transmis ministrul Alexandru Nazare, pe Facebook.