Alexandru Rafila, noi date despre pandemie: „Vom intra și noi pe un trend descendent care să ducă la dispariția acestei probleme de sănătate publică” (VIDEO)

Alexandru Rafila, noi date despre pandemie: Vom intra și noi pe un trend descendent care să ducă la dispariția acestei probleme de sănătate publică (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți că având în vedere evoluția cazurilor de COVID la nivel regional, România va intra pe un trend descendent de săptămâna următoare.

Marți au fost înregistrate 4.276 de persoane infectate, 45 de decese și au fost făcute 42.000 de teste în cursul acestei zile.

„Evoluția cazurilor noi, dacă săptămâna trecută am observat o creștere a numărului de cazuri față de săptămâna precedentă remarcăm deja o scădere chiar în aceeași zi de marți și dacă va fi susținută probabil vom intra pe un trend descendent.

În ceea ce privește rata de pozitivitate a testelor, după o creștere înregistrată în această săptămână o să vedem probabil o scădere în perioada următoare.

Evoluția în regiune este de scădere a numărului de cazuri. Mai sunt cinci țări care sunt în zona cu rată de reproducere peste 1, printre care și România. Oinia noastră este că începând cu săptămâna următoare vom intra ș noi pe un trend descendent care să ducă la dispariția încet încet a  acestei probleme de sănătate publică”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe