Alexandru Rafila (PSD), noul ministru al Sănătății: De 30 de ani, sistemul se tot ”depolitizează”. O să vedeți că prin ce spun și ce voi face eu, acest lucru se va întâmpla cu adevărat (VIDEO)

Alexandru Rafila (PSD), noul ministru al Sănătății: De 30 de ani, sistemul se tot ”depolitizează”. O să vedeți că prin ce spun și ce voi face eu, acest lucru se va întâmpla cu adevărat (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul PSD Alexandru Rafila a preluat, joi, mandatul de ministru al Sănătății de la Cseke Attila (UDMR). Cu această ocazie, Rafila a ținut să garanteze că va depolitiza sistemul sanitar.

Ironic, acesta a remarcat faptul că sistemul din România tot e depolitizat de 30 de ani. Cu el în fruntea ministerului, a promis însă Rafila, Sănătatea chiar va scăpa de implicarea politicului.

Alexandru Rafila a condus Societatea Română de Microbiologie și a fost reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății. A intrat în Parlamentul României după ce s-a înscris în PSD.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Rafila promite depolitizarea sistemului sanitar

„Ne interesează acum parteneriatul cu oamenii care lucrează în sistemul de sănătate, pe de o parte, și să găsim modalitatea cea mai bună încât să avem sprijinul populației pentru măsurile de sănătate publică.

E ceea ce-mi doresc chiar dacă nu… fac un caz deosebit din asta, apropo de așa-zisa depolitizare pe care toți o sesizăm în ultimii 30 de ani…. Am avut o depolitizare continuă…

O să vedeți că prin ceea ce spun și ce voi face, acest lucru se va întâmpla cu adevărat.

Eu nu sunt preocupat în niciun fel de apartenența politică a cuiva, fie că discutăm de oameni care lucrează în Minister sau în afara lui. Mă interesează profesionalismul, calitatea umană și dorința de a lucra într-o echipă care să ajute România să treacă peste acest moment foarte dificil.

Am fost foarte afectat de sutele de morți care s-au înregistrat zilnic în țara noastră”, a declarat Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății.

Ce mai promite Rafila, noul ministru al Sănătății

„Ceea ce voi face și sunt sigur că voi găsi deschidere din partea actorilor sociali: este important să ne implicăm în procesul de decizie. Nu vor mai fi decizii autoritare, ci care vor implica un proces participativ.

Transparența, comunicarea sunt necesare pentru recâștigarea încrederii în autorități”, a mai spus Alexandru Rafila.

Guvernul Ciucă a trecut joi de votul Parlamentului. Premierul Nicolae Ciucă și noii miniștri, de la PNL, PSD și UDMR, au depus tot joi jurământul de învestire la Palatul Cotroceni.

Ultima oră
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
17:07 - Metrorex, informații despre circulația metroului din București în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie
16:57 - Adriana Pistol (CNSCBT): În România există șapte laboratoare care efectuează secvențieri. Spitalel Covid, alertate să recolteze probe pentru depistarea variantei Omicron (VIDEO)
16:30 - Marea Britanie a depistat două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, așa-numita variantă Omicron
16:26 - Joe Biden plănuiește să discute cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin despre comasarea trupelor ruse la frontierele Ucrainei
16:16 - Virgil Popescu: IMM-urile să înceapă depunerea cererilor pentru compensarea facturilor la electricitate și gaze
15:44 - Hotărâre CNSU: Noi restricții după confirmarea tulpinii COVID Omicron în Europa