Alexandru Rafila, reproșuri pentru Vlad Voiculescu: România a cumpărat 3,1 milioane de teste rapide, dar testarea în școli e doar pe hârtie. Lucrul ăsta va ascunde sub preș evoluția epidemiei

Alexandru Rafila, reproșuri pentru Vlad Voiculescu: România a cumpărat 3,1 milioane de teste rapide, dar testarea în școli e doar pe hârtie. Lucrul ăsta va ascunde sub preș evoluția epidemiei
Foto: Inquam Photos / George Călin

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, i-a reproșat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS), faptul că se testează insuficient în România pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus. Rafila s-a referit în mod special la testele rapide, care zac nefolosite și care ar putea deveni inutilizabile în timp.

Declarațiile au fost făcute în timpul dezbaterii moțiunii simple depusă în Parlament de PSD împotriva ministrului Vlad Voiculescu.

Alexandru Rafila, critici pentru Vlad Voiculescu: Testăm prea puțin!

„Eu înțeleg că abordarea (moțiunii) e politică, dar urgența e de sănătate publică. Noi trebuie să răspundem unei urgențe de sănăpatte publică, să fim responsabili, să ne asumăm acest lcuru, nu să discutăm despre imagine, PR și lucruri de genul ăsta care, din păcate, umplu foarte mult spațiul public și nu rezolvă de niciun fel problemele.

România a cumpărat peste 3,1 milioane de teste rapide. Utilizarea e în jur de 7.000 de teste pe zi. Asta înseamnă că noi avem acum teste rapide pentru mai mult de un an la dispoziție. E evident că nu testăm. Testele rapide pot deveni și inutilizabile. În timp și noi variante vor apărea.

Testarea în școli a cadrelor didactice, a elevilor e doar pe hârtie. Nu putem spune că 7.000 de teste pe zi, asta e media, e necesarul de testare în România. Lucrul ăsta va ascunde sub preș evoluția epidemiei în perioada următoare”, a declarat Alexandru Rafila, de la tribuna Parlamentului.

Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti