Alin Nica (PNL), șeful CJ Timiș, acuzat de conflict de interese și fals în declarații. ANI a sesizat Parchetul General

Alin Nica (PNL), șeful CJ Timiș, acuzat de conflict de interese și fals în declarații. ANI a sesizat Parchetul General
Foto: Alin Nica / Facebook

Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe Alin Nica (PNL), președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, de conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații. ANI a depus o plângere la Parchetul General.

ANI, plângere la Parchet împotriva lui Alin Nica

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție că are indicii că Alin Nica a săvârșit infracțiunile de conflict de interese și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

„În exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție. Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, a transmis ANI, într-un comunicat.

Alin Nica e acuzat și de fals în declarații

De asemenea, președintele CJ Timiș e acuzat și de fals în declarații.

„În declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase. Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală”, a mai transmis ANI.

Urmăriți B1TV.ro și pe