Alina Mungiu-Pippidi: Modul în care a fost aranjat în justiție plagiatul lui Ciucă e o încălcare a statului de drept extraordinar de flagrantă / Lumea l-a văzut acum câteva zile. S-au făcut titluri că nu poate să lege câteva propoziții (VIDEO)

Alina Mungiu-Pippidi: Modul în care a fost aranjat în justiție plagiatul lui Ciucă e o încălcare a statului de drept extraordinar de flagrantă / Lumea l-a văzut acum câteva zile. S-au făcut titluri că nu poate să lege câteva propoziții (VIDEO)

Alina Mungiu-Pippidi a vorbit duminică, pentru B1 TV, despre șansele ca premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, să mai fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale. În opinia sa, acuzația privind plagiatul în teza de doctorat e o chestiune stinsă acum, căci nicio instituție a statului nu face investigații. Problematic, însă, e cum a fost ”aranjat” acest dosar în justiție, așa încât acuzația să nu mai poată fi verificată de CNATDCU, singura instituție abilitată să verifice tezele de doctorat.

Politologul mai crede că Ciucă „va dispărea din peisaj” cum a apărut și a amintit de dificultatea cu care premierul se exprimă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

Pippidi, despre acuzația de plagiat în cazul lui Ciucă

Întrebată în legătură cu șansele lui Nicolae Ciucă de a mai ajunge candidatul PNL la prezidențiale, date fiind gafele tot mai multe și scandalul plagiatului, Pippidi a răspuns: „Eu nu văd ce probleme are dl Ciucă cu acest plagiat că nu văd cine-i face lui probleme. Nu e nicio instituție care să poată urmări chestiunea. Deci chestiunea e stinsă. Mai grav decât problema plagiatului e felul în care a fost aranjat în justiție plagiatul. E de neconceput ca procurorii să vină la o instanță din educație, să ia dosare, când singurul fel în care justiția ar fi putut hotărî era dacă această instanță, organizație specializată, CNATDCU, s-ar fi pronunțat ea. Confiscarea dosarului și tot restul e o încălcare a statului de drept extraordinar de flagrantă și dacă esti așa puternic să faci asta, dacă ai așa un spate să faci asta, nu ai de ce să dai înapoi”.

Pippidi: Ciucă o să dispară din peisaj

„După părerea mea, dl Ciucă va dispărea din peisaj că, de altfel, el a fost pus în față. Ăsta e el. Cred că toată lumea l-a văzut acum câteva zile când s-a exprimat. Brusc, s-au făcut titluri că nu poate să lege câteva propoziții. Ăsta e!

Deci numai dacă vor fi sondaje absolut catastrofale și va scăpa vreun actor care nu e controlat de sistem care-l amenință, numai atunci va fi retras dl Ciucă.

Altfel, s-a ajuns la soluția asta cu el pentru că toate celelalte soluții erau inconfortabile la un moment dat. Așa cum anul trecut s-a stat luni de zile cu dl Cîțu după ce lumea l-a văzut căzut, cred că și aici se va merge foarte târziu și văd un risc dacă (George) Simion e cineva real sau dacă în spatele lui e măcar o parte din sponsorii lui politici care are acest caracter de grup infracțional. Ar fi extraordinar de periculos. Altfel poate fi doar o curiozitate”, a mai explicat Alina Mungiu-Pippidi, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe