Finul oligarhului Plahotniuc, decorat de Dragnea și Tăriceanu cu cea mai înaltă distincție a Camerei Deputaților

Finul oligarhului Plahotniuc, decorat de Dragnea și Tăriceanu cu cea mai înaltă distincție a Camerei Deputaților
Foto: Cotidianul.md

Andrian Candu, șeful Parlamentului de la Chișinău și finul oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc, a fost decorat de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu cu cea mai înaltă distincție a Camerei Deputaților – Colanul Parlamentului României, informează Deutsche Welle.

Candu a anunțat că a discutat cu liderii de la București despre „un program de susţinere puternică” a Republicii Moldova de către România, program ce ar urma să fie demarat la începutul anului viitor. Asta după ce UE a suspendat finanțarea Republicii Moldova din cauza „deteriorării statului de drept și a democrației”.

Dragnea și Candu au vorbit „despre reforme”, despre „susţinerea perspectivei europene a Republicii Moldova”. Asta, culmea, în contextul în care liderii PSD și ALDE au un discurs tot mai pronunțat anti-UE, ei fiind nemulțumiți că instituțiile Uniunii se opun încercărilor lor de a controla Justiția.

În același timp, la Chișinău, Vlad Plahotniuc (lider PDM, care controlează momentan Guvernul, justiția și majoritatea instituțiilor statului) susținea un briefing la care anunța majorări de pensii, premii pentru bugetari și ajutoare sociale din bani publici. Promisiunile curg cu trei luni înainte de alegeri.

Urmăriți B1TV.ro și pe