Antal Lorant: Miniștrii UDMR, mai ales la Dezvoltare și la Mediu, au fost predictibili și au muncit în interesul țării. Din această perspectivă, UDMR ar trebui să păstreze portofoliile (VIDEO)

Antal Lorant: Miniștrii UDMR, mai ales la Dezvoltare și la Mediu, au fost predictibili și au muncit în interesul țării. Din această perspectivă, UDMR ar trebui să păstreze portofoliile (VIDEO)

Senatorul UDMR Antal Lorant i-a lăudat pe cei trei miniștri UDMR din Guvernul Cîțu și spune că, din această perspectivă, ei ar merita să își păstreze portofoliile și în viitoarea formulă guvernamentală. „Ar trebui să mergem pe consecvență”, a subliniat parlamentarul, luni seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Senatorul Antal Lorant, pe B1 TV, despre prestația miniștrilor UDMR din Guvernul Cîțu

Întrebat UDMR țintește să obțină un anume minister, Antal Lorant a declarat: „Eu nu cred că asta merge în această condiție că «ce trebuie» sau «ce nu trebuie». Eu mai degrabă aș zice că ar trebui să mergem pe consecvență. Este clar că în coaliția de dinainte de moțiune am avut trei ministere, toată lumea știe, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sportului, și poziția de vicepremier. Declar cu cea mai mare responsabilitate că miniștrii noștri, mai ales în cele două ministere extrem de grele, Ministerul Mediului și Ministerul Dezvoltării, unde au fost domnul ministru Cseke și, la Mediu, domnul ministrul Tanczos și sunt și astăzi în cadrul Guvernului interimar, au făcut o treabă bună, au fost predictibili, au muncit în interesul țării și au dovedit că sunt în stare să ducă și să conducă acele ministere”.

„Este clar că dacă mergem din această perspectivă, atunci, da, de ce nu, să meargă mai departe UDMR cu aceste portofolii, care sunt extrem de importante, dar încă o dată, personajele, oamenii, în persoana colegului meu, domnul senator Cseke, și celălalt coleg Tanczos, au fost persoane care au fost la înălțimea acestei poziții și au putut, și pot și astăzi să conducă aceste ministere”, a adăugat senatorul UDMR.

Declarația sa vine în contextul în care conducerea UDMR a decis formal să înceapă negocierile cu PNL și PSD pentru formarea următorului Guvern. Anterior, Florin Cîțu preciza că liberalii vor merge alături de UDMR în orice formulă guvernamentală.

Urmăriți B1TV.ro și pe