Audieri la DNA în cazul de șantaj reclamat de Daniel Băluță. Surse din Primăria Sectorului 4 acuză filaje și supravegheri ilegale la adresa familiei primarului

Audieri la DNA în cazul de șantaj reclamat de Daniel Băluță. Surse din Primăria Sectorului 4 acuză filaje și supravegheri ilegale la adresa familiei primarului
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Jurnalistul Cătălin Tolontan va fi audiat ca martor la DNA, pe 22 iulie, în dosarul deschis după plângerea pentru șantaj depusă de primarului Sectorului 4, Daniel Băluță. Potrivit unor surse judiciare citate de stiripesurse.ro, plângerea primarului vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi şantaj, fiind reclamat faptul că s-ar fi încercat deturnarea unei licitaţii prin publicarea unor articole în presă.

Surse din cadrul Primăriei Sectorului 4 au declarat, tot pentru stiripesurse.ro, că infracțiunile reclamate de primar ar fi continuat și după depunerea plângerii.

„Au angajat echipe de filaj pentru primar, familia lui și colaboratori. Au făcut rost ilegal de numerele de înmatriculare ale mașinilor private și au primit acces ilegal la mărturii depuse în fața procurorilor. Plus că zilnic scriu la intimidare pentru procurorii și judecătorii implicați în aceste plângeri”, susțin sursele citate de stiripesurse.ro.

Cătălin Tolontan și alți jurnaliști sunt vizați de o plângere pentru șantaj depusă de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. DIICOT a clasat partea de dosar pe care avea competență, dar Judecătoria Sectorului 2 au obligat ziarul Libertatea să elimine șapte articole care îl vizau pe primar. Cazul a ajuns acum la DNA.

Prin plângerile penale formulate, Daniel Băluță acuză faptul că încă din anul 2017, „diverse persoane, grupuri și structuri mafiote, prin acțiuni de șantaj și amenințare”, au produs în mod repetat amenințări la adresa lui și a familiei sale, fiind defăimat în mass-media și obstrucționat în viața privată.