Austerității politice austriece nu-i lipsește infatuarea

Austerității politice austriece nu-i lipsește infatuarea
Foto: Kurier.at

Merge și cu trei rochii de bal! De necrezut cum privesc politicienii din Austria măsurile de austeritate recomandate populației, atunci când inflația crește și costurile energiei sunt de neplătit.

„Toată lumea poate începe cu sine, cu hainele, că nu trebuie să ai zece rochii de bal, ci trei”… Johanna Mikl-Leitner, prefect (organ ales și ordonator de credite, conform sistemului administrativ federal austriac) al landului Austria Inferioară, din partea partidului popular, ÖVP, a lovit prin acest sfat cu iz de operetă de bulevard și tentă ironică în orgoliul multora. Twitter o compară pe Johanna Mikl-Leitner cu Maria-Antoaneta. Se spune că regina franceză din secolul al XVIII-lea și arhiducesă de Austria i-ar fi sfătuit pe supușii săi înfometați să mănânce cozonac dacă nu aveau pâine.

Într-un interviu pe marginea unei conferințe privind protecția climei, Johanna Mikl-Leitner a oferit recent „sfaturi bine intenționate” despre modalități de economisire, relatează cotidianul vienez „Kurier”. Declarația bineînțeles că a înfuriat opoziția . „Cea mai mare inflație din ultimele decenii nu împiedică partidul de guvernământ ÖVP să trateze populația cu aroganță și condescendență”, comentează Franz Schnabl, viceprefect din partea partidului social-democrat.

Vezi kurier.at

Urmăriți B1TV.ro și pe