Băsescu: Cedările de suveranitate nu se referă la a sta în genunchi. Cultura imigranților manifestă dispreț față de femei. România încă mai poate să spună ”nu” cotelor de imigranți (VIDEO)

Băsescu: Cedările de suveranitate nu se referă la a sta în genunchi. Cultura imigranților manifestă dispreț față de femei. România încă mai poate să spună ”nu” cotelor de imigranți (VIDEO)

Imigranții nu se pot adapta la cultura europeană pentru că vin din state construite pe religie, a susținut Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică în emisiunea X-Press, moderată de Sabin Orcan pe B1 TV. Fostul președinte a insistat că România nu trebuie să accepte sistemul cotelor de imigranți și a precizat că, într-adevăr, tratatele prevăd o cedare de suveranitate, dar ”cedările de suveranitate nu se referă la a sta în genunchi”.

”Eu plec de la premisa că, neîncepând încă procesul de transfer către România, România încă mai poate spune ”nu”. Nu o spun demagogic. pur și simplu spune ”nu” și și-l asumă.
Sunt atât de consecvent pentru că am lucrat 12 ani în lume arabă, nu am văzut o doar la televizor. Când vorbim de state islamiste, de islamism, vorbim de state construite pe religie, nu discutăm de state laice. Deci discutăm de state a căror cetățeni sunt educați în spiritul Coranului. Cultura lor, de exemplu, manifestă dispreț față de femei. E un exemplu arhicunoscut. Poți să-i tai gâtul, s-o bați cu pietre în piața publică… Nu se pot adapta la cultura europeană”, a declarat fostul președinte.

Acesta a explicat și de ce nu se poate pune semnul egalității între aceste state și Turcia: ”Turcia a fost și este stat laic și a avut garantată laicitatea de armată, doar a luat-o puțin Erdogan înapoi. Nu trebuie făcută o apropiere între migranții turci și cei are ne vin acum din Siria, Afganistan și alte țări arabe cu statalitatea așezată pe Coran”.

Băsescu: România încă mai poate să spună ”nu” cotelor de imigranți

#DIRECT_ONE_ivsbwp#

Băsescu s-a mai referit și al situația din Bumbești-Jiu, acolo unde, fără acordul autorităților locale, cineva de la centru a decis să pună un centru de refugiați de rezervă între două școli.

”Nu există soluție mai bună decât concentrarea pentru că trebuie supravegheați, păziți, cu serviciile asigurate. Dau dreptate primarului când spune că nu poți să-i așezi între două școli în care sunt copii. Are perfectă dreptate. Trebuie găsite soluții altele decât cele de utilizare a unor clădiri aflate în această situație. Avem unitiță dezafectate în alte locuri. Sunt cazărmi goale, neutilizate, păzite de doi paznici”, a argumentat Traian Băsescu.

Întrebat dacă numărul imigranților repartizați României va crește, acesta a răspuns ”categoric da. La primul Consiliu cred că se va mări cota că în Europa au intrat 1,5 milioane de imigranți în 2015. S-a făcut repartizarea cu care ajungem la 6.000 pornindu-se de la premisa că sunt 160.000. Categoric vine o re-repartizare”.

Fostul șef al statului a ținut să sublinieze și că există o oarecare ”cedare de suveranitate în limitele tratatului, dar cedările de suveranitate nu se referă la a sta în genunchi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe