Băsescu, despre incidentul de la Orșova: „Oamenii ăștia când aud de democrație scot pistolul”

Băsescu, despre incidentul de la Orșova: „Oamenii ăștia când aud de democrație scot pistolul”

Incidentul de la Orşova a ajuns şi la urechile preşedintelui suspendat. Traian Băsescu a criticat dur acţiunile USL din campanie. Şeful statului nu a ascuns nici faptul că-l îngrijorează modul în care va fi organizat referendumul. Acesta crede însă că români vor face alegerea potrivită pe 29 iulie.

Întrebat cum comentează incidentul de la Orșova, președintele a afirmat: „Oamenii ăștia când aud de democrație, scot pistolul. Mai e una (n.r. o flacără) care a plecat de la Iași spre București. Cred că se vor aprinde foarte multe în perioada următoare”.

Totodată, întrebat de jurnalişti dacă îi este teamă că vor exista fraude la referendum, președintele suspendat a spus: „N-aş spune că n-am îngrijorări legate de asta, dar vom vedea”.

Sâmbătă, primarul din Orșova, Ion Manea, s-a întâlnit cu tinerii democrat-liberali care transportau flacăra și, în urma unei altercații, a aruncat-o pe un canal al Dunării. O plângere penală a fost depusă de PDL împotriva edilului din Orșova.

Traian Băsescu, despre incidentul de la Orșova

Embed: " />
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)