Băsescu: „Mergeți pe 29 iulie la referendum să spuneți NU echipei Antonescu-Ponta-Voiculescu”

Băsescu: „Mergeți pe 29 iulie la referendum să spuneți NU echipei Antonescu-Ponta-Voiculescu”

Prezent sâmbătă la mitingul organizat la Iași de liderii PDL, președintele suspendat Traian Băsescu i-a îndemnat pe români să se prezinte la referendum pe 29 iulie pentru a spune „NU” echipei Antonescu-Ponta-Voiculescu.

Vreau ca pe 29 să mergem la vot. Sunt foarte mulți care spun că nemergând la vot nu legitimăm lovitura de stat. Pot fi de acord cu ei, dar până la un punct, și acest punct este legat de cum ne văd cei din UE. România are acum nevoie să se vadă mai mult ca oricând că există o forță care pune capăt abuzului și loviturii de stat a lui Ponta și Antonescu, iar această forță nu este alta decât poporul român. Voi sunteți cei care în 2007 ați spus NU la referendumul de demitere. Atunci v-ați apărat președintele. Astăzi aveți de apărat mai mult, astăzi trebuie să vă apărați țara prin votul vostru. Pe 29 nu discutăm despre scaunul lui Băsescu, pe 29 românii au de ales între a spune DA lui Ponta și Antonescu lăsând țara în izolare și a spune NU demiterii președintelui, dovedind că românii sunt deasupra clasei politice, deasupra intereselor unor pușcăriabili din Parlamentul României”, a spus președintele suspendat.

Traian Băsescu a declarat că dacă românii vor spune „DA” la referendum, România va deveni o țară izolată în Europa.

„Prin reacțiile pe care le-ați văzut toți la toți aliații noștri, puteți înțelege că România e izolată acum datorită vremelnicilor ei conducători, fie că e vorba de Crin Antonescu, Ponta, Voiculescu. Acești oameni nu sunt partneri de dialog ai statelor din UE. Daca ei vor rămâne după referendum să conducă destinele țării, nu vor fi izolați doar ei, ci toată România. De aceea eu vă chem pe 29 să spuneți NU echipei Antonescu-Ponta-Voiculescu”, a mai spus Băsescu.

Președintele suspendat s-a declarat convins că românii vor da „o lecție teribilă clasei politice” la referendum și vor vota împotriva suspendării sale.

Am convingerea că poporul român va da o lecție teribilă clasei politice pe 29 iulie și asta va fi salvarea României. Toți aliații noștri din UE și din NATO spun că statul de drept nu e consolidat, dar România are o șansă unică, ca poporul ei să vină pe 29 și să restabilească statul de drept și să reintroducă România în parteneriatele europene. Partidele vin și pleacă, țara și poporul rămân. Voi sunteți aici stăpâni, nu partidele”, le-a transmis Traian Băsescu românilor.

Traian Băsescu, la mitingul de susținere de la Iași

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21810').select();" id="embed_text_21810" />