CNN anunță: Joe Biden a aprobat oficial trimiterea de noi trupe în România. Câți militari SUA vor ajunge în Europa de Est

CNN anunță: Joe Biden a aprobat oficial trimiterea de noi trupe în România. Câți militari SUA vor ajunge în Europa de Est
Biden trimite trupe americane în România, la COP26 de la Glasgow. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele SUA, Joe Biden, a aprobat oficial desfășurări suplimentare de trupe americane în Europa de Est, inclusiv în România, susțin oficialii americani pentru CNN.

Desfășurările sunt o dovadă de sprijin față de aliații NATO care se simt amenințați de mișcările militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei, au spus oficialii citați de publicația americană.

Potrivit anunțului ce ar urma să fie făcut de Pentagon, desfășurările vor include aproximativ 2.000 de soldați americani în Polonia și alte câteva mii în statele din sud-estul NATO, inclusiv în țara noastră. Circa 1.000 de militari din cadrul batalionului de infanterie Stryker vor fi repoziționați în România.

SUA au pus 8.500 de soldați în SUA în alertă intensă în cazul în care este nevoie rapid de forțe americane.

Riscurile la adresa securității României s-au amplificat

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut noi declarații cu privire la situația de securitate a României, în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina, aproape de granița noastră.

Președintele s-a arătat încântat că „avem rezultate concrete ale procesului de modernizare” a Armatei Române.

Acesta a precizat și că România trece printr-o perioadă extrem de tensionată, în care riscurile la adresa securității regionale și securității României s-au amplificat”.

România are în vedere să cumpere și avioane F-35

Aflat într-o vizită la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România are în vedere să achiziționeze și avioane F-35.

„Armata României este o instituție fundamentală a statului, întotdeauna dedicată apărării independenței, integrității și suveranității naționale a României. Valorile morale pe care se bazează forța combativă a acesteia – onoare, patrie și datorie – constituie fundamentul misiunii fiecărui militar. Forțelor Aeriene le revine un rol major în consolidarea capacității de apărare a țării noastre, fiind capabile să execute misiuni complexe de apărare a spațiului aerian al României, precum și să efectueze misiuni de transport aerian la mare distanță”, a spus șeful statului.

„Noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F-16, permit executarea cu eficiență ridicată a tuturor misiunilor specifice. Procesul de modernizare a Forțelor Aeriene nu se va opri însă aici, avem în vedere să achiziționăm și avioane de ultimă generație, F-35”, a continuat președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)