Calendarul pentru aprobarea bugetului pe 2021 de către Parlament. Ludovic Orban: Ca obiectiv, ziua de marți e prevăzută pentru votul final (VIDEO)

Calendarul pentru aprobarea bugetului pe 2021 de către Parlament. Ludovic Orban: Ca obiectiv, ziua de marți e prevăzută pentru votul final (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Parlamentul ar putea da votul final pe Legea bugetului de stat și pe Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021 în ziua de marți, 2 martie, a anunțat Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, care a precizat că aceasta este data stabilită ca obiectiv pentru aprobarea celor două proiecte.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre calendarul pentru aprobarea bugetului pe 2021 de către Parlament

„În ceea ce privește Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, în Birourile permanente reunite, am stabilit următorul calendar – începând de la reuniunea Birourilor permanente, până joi la ora 10, se pot depune amendamente de către parlamentari sau grupurile parlamentare. Între orele 12 și 16, joi, vor avea loc în paralel Comisiile permanente pentru avizarea celor două proiecte de lege, iar Comisiile reunite de buget-finanțe vor începe dezbaterea generală la ora 14 și dezbaterea pe articole după ora 16, după primirea avizelor din partea Comisiilor permanente ale Camerei”, a declarat președintele Camerei Deputaților, marți, 23 februarie.

Ludovic Orban a explicat că termenul-țintă pentru finalizarea raportului este sâmbătă, 27 februarie, ora 14.

„Noi am stabilit ca termen pentru finalizarea raportului, atât la Legea bugetului de stat, cât și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, ziua de sâmbătă – sigur, este stabilită ca țintă sâmbătă, ora 14, în măsura în care vor avea capacitatea, dacă nu, vor continua până la finalizarea raportului. Termenul de depunere a raportului, atât pe Legea bugetului de stat, cât și pe Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, a fost stabilit pentru luni, 1 martie, la ora 10. Dezbaterile în plen vor începe la ora 16, luni, 1 martie. Se vor derula dezbaterile în plen, atât dezbaterea generală, cât și dezbaterea pe articole până la finalizare, dacă nu terminăm luni, continuăm marți. Am prevăzut, de asemenea, ca obiectiv, marți să fie votul final, atât la Legea bugetului de stat cât și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, a adăugat Ludovic Orban.

Totodată, demnitarul liberal a vorbit și despre Legea plafoanelor, act normativ care stă la baza construcției bugetare.

„După ședința Birourilor permanente reunite, am avut și o ședință a Biroului permanent al Camerei. Încep cu ședința Biroului permanent al Camerei. În urma adoptării de către Senat a Legii plafoanelor, care este o lege care stă la baza construcției bugetare, am decis în Biroul permanent sesizarea Comisiei de buget-finanțe pentru raport și, anterior, pentru avizare, sesizarea Comisiei juridice. Am stabilit termen de raport, astfel încât în cursul zilei de mâine să putem să dezbatem în plen și să dăm și votul final la Legea plafoanelor”, a mai precizat Ludovic Orban.

Guvernul a adoptat forma finală a bugetului pe 2021 în ședința de luni seară, iar acum acestaare nevoie de aprobarea Parlamentului. În acest context, președintele PNL a anunțat și că amendamentele depuse de PSD vor fi respinse.

Ultima oră
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)