Călin Popescu Tăriceanu, apel de ultimă oră: Klaus Iohannis trebuie să se hotărască ce președinte vrea să fie

Călin Popescu Tăriceanu, apel de ultimă oră: Klaus Iohannis trebuie să se hotărască ce președinte vrea să fie

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ținut miercuri o conferință de presă în care a adresat mai multe mesaje președintelui Klaus Iohannis. Al doilea om în stat a cerut șefului statului să se decidă ce fel de președinte vrea să fie, fie captiv serviciilor secrete, fie tranșant în sprijinul legii și a cetățenilor.

„(…) Îmi exprim speranța că apelul pe care îl fac va fi foarte bine înțeles și bine auzit de președinte, care trebuie să se hotărască ce fel de președinte al României dorește să fie: președintele ținut captiv de servicii, condiționat, așa cum pare să fie în acest moment, din motive pe care putem să le intuim sau nu sunt adevărate și atunci președintele trebuie să adopte o atitudine tranșantă, să se pună în sprijinul legii și al constituției și al apărării drepturilor și libertăților cetățenești”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Reacția președintelui Senatului vine în condițiile în care Klaus Iohannis a semnat marți decretul de trecere în rezervă și eliberare din funcție a prim-adjunctului SRI, Florian Coldea, în contextul în care acesta a fost implicat în dezvăluirile lui Sebastian Ghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe