Când vom renunța la măști în aer liber? Florin Cîțu: Aș aștepta 1 august / Nu există nicio scuză. Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm! (VIDEO)

Când vom renunța la măști în aer liber? Florin Cîțu: Aș aștepta 1 august  / Nu există nicio scuză. Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm! (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că deocamdată nu se gândește la ridicarea obligativității privind portul măștii de protecție în orașe, în aer liber. Acesta a precizat că așteaptă data de 1 august și vrea să vadă și cum evoluează campania de vaccinare până atunci. Șeful Guvernului a mai afirmat că nu există nicio scuză ca oamenii să nu se vaccineze anti-COVID-19.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, despre țintele campaniei de vaccinare și renunțarea la mască

Întrebat dacă am putea renunța la masca de protecție în aer liber, în orașe, premierul a răspuns: „Deocamdată nu, aș aștepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cu evoluează lucrurile. Eu aș aștepta 1 august. În Israel s-a renunțat după ce s-a ajuns la 60% aproape, deci acolo e nivelul la care a putea discuta despre așa ceva”.

Chestionat dacă chiar putem ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate până la 1 august, Cîțu a răspuns: „Este posibil, avem dozele de vaccin trebuie doar să mergem să ne vaccinăm. Nu mai e nevoie nici de programare, deci nu există nicio scuză. Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm! Vedem clar o scădere a ratei de infectare exact în această perioadă în care am crescut rata de vaccinare, deci cele două sunt corelate”.

Ultima oră
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani