Cât îl costă pe Putin războiul din Ucraina și cât timp și-ar mai permite să îl ducă. Mircea Geoană: Prețul este colosal (VIDEO)

Cât îl costă pe Putin războiul din Ucraina și cât timp și-ar mai permite să îl ducă. Mircea Geoană: Prețul este colosal (VIDEO)
Foto: Facebook @ Mircea Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a vorbit în exclusivitate, pe B1 TV, la Bună România cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, despre sancțiunile impuse de SUA și UE Rusiei, dar și despre costurile pe care le aduce războiul din Ucraina pentru Vladimir Putin și Federația Rusă.

Mircea Geoană a fost întrebat de realizatorii Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir dacă există, la nivelul NATO, o analiză care să arată cât îl costă, aproximativ, pe Vladimir Putin invazia în Ucraina și tot războiul ce se desfășoară peste graniță. În acest context, secretarul general adjunct al NATO, a făcut o serie de precizări, atât cu privire la efectele sancțiunilor impuse Federației Ruse, dar și efectele pe care le poate avea războiul pentru populația din Rusia.

Cât și-ar mai permite Putin să ducă războiul din Ucraina

Mircea Geoană a vorbit, la Bună, România cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir despre resursele și timpul pe care Putin l-ar mai putea acorda invaziei din Ucraina, având în vedere sancțiunile impuse de SUA și UE.

Secretarul general adjunct al NATO a explicat și cât îl costă pe liderul de la Kremlin invazia Rusiei în Ucraina.

Sancțiunile aplicate de o manieră extrem de coordonată și de activă din partea Occidentului democratic, inclusiv aliații din Japonia, din alte părți, nu e vorba doar de Europa și SUA, produc pagube incalculabile la adresa economiei Federației Ruse. Să ai rubla care își pierde 40% din valoare, față de momentul de dinaintea războiului, să ai piețele de capital prăbușite și să ai companiile rusești listate la bursele internaționale fiind practic netranzacționabile, iahturi ale oligarhilor, echipe de fotbal – impactul este masiv, este un cost care va fi susținut pe termen mediu și lung împotriva Federației Ruse”, a declarat secretarul general adjunct al NATO, pe B1 TV.

Mircea Geoană: Prețul este colosal

Mircea Geoană spune că prețul și costurile pe care Rusia le plătesc pentru războiul din Ucraina sunt colosale.

Pe lângă costul economic și cel social va fi mare. Și cetățeanul rus va suferi (…) în NATO și acest lucru a început să fie discutat (…) vom schimba modul de așezare a forțelor și resurselor pe flancul estic. (…) Această schimbare de paradigmă strategică pe care Federația Rusă a introdus-o în Europa va produce modificări și din punct de vedere militar din partea NATO. 

Costurile pentru a susține un astfel de efort, din partea NATO, va fi de asemena foarte important pentru Federația Rusă (…) Izolarea Federației Ruse de astăzi este cea mai importantă și este mai mare și mai costisitoare decât Războiul Rece, acest cost sunt convins că va face, la un moment dat, ca cei care sunt lucizi și la nivelul opiniei publice din Federația Rusă să realizeze că acest război ilogic, care nu are sens, este atât de costisitor pentru Federația Rusă în cât să spere că pot ajunge la masa dialogului (…) Ca să răspund foarte scurt, prețul este colosal”, a declarat Mircea Geoană, în exclusivitate pe  B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe