Cătălin Drulă: Dacă Florin Cîțu va ajunge să guverneze minoritar, înseamnă că va guverna USL, cu PSD adică. Alegerea e simplă: USR sau USL (VIDEO)

Cătălin Drulă: Dacă Florin Cîțu va ajunge să guverneze minoritar, înseamnă că va guverna USL, cu PSD adică. Alegerea e simplă: USR sau USL (VIDEO)

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că e exclus ca partidul să mai susțină un guvern condus de Florin Cîțu. Dacă acesta va ajunge să guverneze minoritar, asta înseamnă practic USL, căci liberalii nu vor putea guverna fără susținerea PSD, a mai explicat Drulă. „Alegerea e simplă: USR sau USL”, a subliniat acesta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cătălin Drulă: „Alegerea e simplă: USR sau USL”

Drulă a explicat întâi de ce a fost bine că Dacian Cioloș nu și-a depus mandatul acum câteva zile și a dus demersul până la capăt: „Criza a fost scurtată prin actul de azi. De azi curg 60 de zile contituționale prin care președintele, dacă merge pe alegeri anticipate, poate dizolva premierul. Multă lume spune că dacă se resping doi premieri, se poate dizolva Guvernul (Parlamentul – n.r.). Se poate, dar numai dacă trec 60 de zile de la prima respingere, or acele 60 de zile curg de azi. E o variantă de rezolvare a crizei dacă nu sunt altele”.

„În al doilea rând, mandatul l-am luat în serios. Eu nu cred că președintel României, într-o pandemie, dă mandate la cacealma. Dacă face asta, e grav. M-a surprins că PNL a votat împotrva președintelui, că Cioloș era desemnat de președinte.

Și nu e că câștigă USR sau pierde USR. Noi ne-am asumat, e o chestiune de resposabilitate, nu vreau să spun de sacrificiu, într-o situație grea a țării.

Dacă propunerea (PNL pentru funcția de premier) e Florin Cîțu, noi nu-l vom vota vreodată pe Florin Cîțu. Dacă va ajunge să guverneze minoritar, înseamnă că va guverna USL, cu PSD adică. Alegerea e simplă: USR sau USL”, a mai declarat Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:58 - Descoperire șocantă, în urma unei percheziții domiciliare: Subsolul unei clădiri ascundea o întreagă cultură de Cannabis / Polițiștii au confiscat peste 90 kg de droguri
23:54 - Paul Ipate, despre gelozia din relația cu Jojo: „Intri într-un malaxor psihic din care foarte greu mai ieși”
23:50 - Rezultate remarcabile obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (VIDEO)
23:48 - Negocierile Guvern-profesori continuă. Marius Budăi: „Dialogul de astăzi a fost unul constructiv”
23:36 - Guvernul, nouă ofertă pentru profesori. Nistor: Cadrele didactice decid. Până atunci, greva continuă / Dacă ne gândim la copii, discuția cu Iohannis e obligatorie / Există riscul decalării examenelor (VIDEO)
23:34 - Misiunea neobișnuită a unor jandarmi din Tulcea: Au scos un șarpe din canapeaua unei familii
23:31 - Accident cu trei mașini în Bistrița-Năsăud provocat de un șofer de 18 ani. Un bărbat de 38 de ani a fost grav rănit
23:23 - Panică într-un autobuz, creată de un român după ce a amenințat șoferul să plece mai repede / Călătorii au alertat autoritățile
23:01 - Inteligența artificială poate genera coroane dentare personalizate în câteva secunde / Care sunt avantajele și riscurile
23:00 - Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual anunță declanșarea protestelor. Nemulțumirile: „Salarizare precară”, deficitul de personal și faptul că pensiile ocupaționale sunt considerate speciale