Cătălin Drulă: Dacă Florin Cîțu va ajunge să guverneze minoritar, înseamnă că va guverna USL, cu PSD adică. Alegerea e simplă: USR sau USL (VIDEO)

Cătălin Drulă: Dacă Florin Cîțu va ajunge să guverneze minoritar, înseamnă că va guverna USL, cu PSD adică. Alegerea e simplă: USR sau USL (VIDEO)

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că e exclus ca partidul să mai susțină un guvern condus de Florin Cîțu. Dacă acesta va ajunge să guverneze minoritar, asta înseamnă practic USL, căci liberalii nu vor putea guverna fără susținerea PSD, a mai explicat Drulă. „Alegerea e simplă: USR sau USL”, a subliniat acesta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cătălin Drulă: „Alegerea e simplă: USR sau USL”

Drulă a explicat întâi de ce a fost bine că Dacian Cioloș nu și-a depus mandatul acum câteva zile și a dus demersul până la capăt: „Criza a fost scurtată prin actul de azi. De azi curg 60 de zile contituționale prin care președintele, dacă merge pe alegeri anticipate, poate dizolva premierul. Multă lume spune că dacă se resping doi premieri, se poate dizolva Guvernul (Parlamentul – n.r.). Se poate, dar numai dacă trec 60 de zile de la prima respingere, or acele 60 de zile curg de azi. E o variantă de rezolvare a crizei dacă nu sunt altele”.

„În al doilea rând, mandatul l-am luat în serios. Eu nu cred că președintel României, într-o pandemie, dă mandate la cacealma. Dacă face asta, e grav. M-a surprins că PNL a votat împotrva președintelui, că Cioloș era desemnat de președinte.

Și nu e că câștigă USR sau pierde USR. Noi ne-am asumat, e o chestiune de resposabilitate, nu vreau să spun de sacrificiu, într-o situație grea a țării.

Dacă propunerea (PNL pentru funcția de premier) e Florin Cîțu, noi nu-l vom vota vreodată pe Florin Cîțu. Dacă va ajunge să guverneze minoritar, înseamnă că va guverna USL, cu PSD adică. Alegerea e simplă: USR sau USL”, a mai declarat Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

Ultima oră
21:29 - Sorin Cîmpeanu: Am solicitat un grafic de livrare a testelor de salivă. Cele 2,4 milioane livrate nu ajung pentru testarea din ziua de luni, darămite pentru joi (VIDEO)
21:24 - Tanczos Barna trage semnalul de alarmă: „Avem un singur procuror în România specializat pe infracțiuni de mediu” (VIDEO)
21:12 - Ministerul Sănătății: Cele 132 de laboratoare autorizate vor putea emite de joi rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă (DOCUMENT)
21:05 - China a autorizat utilizarea primului tratament anti-COVID format dintr-un cocktail de anticorpi neutralizanți
20:53 - Tanczos Barna: N-aș dori să mai existe centrale individuale în apartamentele din construcțiile noi. Pot să primească apă caldă și căldură de la o centrală la nivel de scară sau de bloc (VIDEO)
20:33 - Tanczos Barna: Avem foarte multe infrigementuri pe mediu / Primăriile fără contract de salubrizare pe colectare selectivă vor fi amendate. Unde există uz de fals mergem mai departe cu plângeri penale (VIDEO)
20:27 - Adrian Mutu este noul selecționer al naționalei de fotbal a României
20:16 - Joe Biden nu ia în calcul trimiterea de trupe NATO pentru a apăra Ucraina în fața unui posibil atac rus
19:48 - Viktor Orban vine în România. Premierul Ungariei va participa la tăierea porcului
19:32 - Florin Cîțu, după ședința coaliției: Regula de bază, partidul care dă președintele de CJ va da și prefectul. Prefectul Capitalei va fi de la PSD; la Cluj, de la PNL (VIDEO)