Cătălin Drulă: Proiectele USR de desființare a pensiilor speciale sunt blocate în Parlament. PSD și PNL nu au voința politică de a elimina aceste pensii nesimțite, că e baza lor de putere faptul că dau privilegii (VIDEO)

Cătălin Drulă: Proiectele USR de desființare a pensiilor speciale sunt blocate în Parlament. PSD și PNL nu au voința politică de a elimina aceste pensii nesimțite, că e baza lor de putere faptul că dau privilegii (VIDEO)
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursă foto: USR

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că partidul pe care îl conduce a depus proiecte de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, aflate în plată, și ale primarilor, amânate cu un an, dar acestea sunt blocate de PSD și PNL în Parlament. Drulă a mai susținut că PSD și PNL doar mimează că vor să elimine aceste privilegii. În fapt, cele două partide au tot interesul să mențină pensiile speciale deoarece își conservă puterea cu ajutorul acestor „speciali, privilegiați, îmbuibați”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Ce a spus Drulă despre așa-zisa reformă a pensiilor speciale propusă de Guvernul Ciucă

„Aici iarăși USR e ”de vină”. Am făcut PNRR-ul, una dintre reformele discutate cu Comisia…

Aia cu 9,4% e o marotă, suntem foarte departe, nu împiedică pe nimeni să creadă pensiile, dar pe partea de eliminare a acestor pensii nesimțite, Ghinea a pus acolo în PNRR și era obiectiv să fie realizat până la finele lui 2022.

Abia pe ultimele zile (Guvernul) a venit cu acest proiect care nu desființează nicio pensie specială, care, de fapt, e zero reformă. Eu am nădejdea și încrederea că Comisia le va da în cap cu acest proiect, ceea ce e bine pentru România, că nu e corect să avem aceste pensii nesimțite. E de 8 ori mai mare pensia specială decât pensia contributivă. Pe de altă parte, e de rău, că va bloca banii din PNRR”, a declarat Drulă.

Președintele USR a mai spus că majoritatea PNL – PSD – UDMR intenționat face legi care să pice la controlul Curții Constituționale.

Proiectele USR de desființare a pensiilor speciale sunt blocate în Parlament de majoritatea PNL – PSD – UDMR

Cătălin Drulă a explicat apoi că, anterior, Curtea Constituțională a spus clar că e nevoie de legi separate pentru fiecare categorie de beneficiari de pensii speciale. Or USR fix asta a făcut, dar proiectele sale sunt blocate în Parlament de PNL și PSD.

„Proiectul USR privind pensiile parlamentarilor… Nu vrea dl Ciolacu nici să-l pună în dezbaterea Parlamentului, îl ține în sertar la Biroul permanent și nu l-a trimis la comisii. E singurul proiect – și sunt în Parlament din 2016 – pe care l-am văzut că nu e trimis la comsii.

Pe celălalt, cu primarii, că ați văzut că prorogă… Acolo e vorba de câteva zeci de mii de pensii noi speciale. Primarii aceia deja primesc pensie pe contribuție. Asta e peste pensia aia. Și o amână în fiecare an. Tot o prorogă și noi am depus proiect de abrogare și e ținut în comsii la Senat (Senatul e condus interimar de Alina Gorghiu de la PNL – n.r).

Mimează toată zona asta că această zonă a specialilor, a privilegiaților, a îmbuibaților e misiunea esențială a PNL și PSD și doar n-o să-și dea singuri cu ciocanul în genunchi”, a declarat Drulă.

Drulă: PSD și PNL n-au niciun interes să desființeze pensiile speciale

El a precizat că aceste proiecte ale USR vor fi aduse ca amendamente la proiectul de lege al Guvernului privind pensiile speciale.

„Noi am depus proiecte profesioniste de desființat aceste pensii categorie cu categorie. Le aducem ca amendamente la proiectul lor. Nu trebuie să fie paternitate, poate să fie proiectul Guvernului, dar la coaliția Nicu – Marcel nu există voința politică de a elimina aceste pensii nesimțite, că e baza lor de putere faptul că dau privilegii.

E un fel de democrație, dar un pic așa cu sistem feudal: de la centru se dau banii la cine face frumos”, a mai declarat președintele USR, Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo
18:39 - „Doamne, hai că nu suntem pierduți!”. O ambulanță blocată în zăpadă a fost împinsă de un grup de petrecăreți. Tinerii au mers 2 kilometri prin viscol pentru a ajunge la autospecială (VIDEO, FOTO)