Cătălin Drulă: USR îl susține în continuare pe Nicușor Dan; probabil spre finalul anului 2023 va trebui să avem decizia privind candidatul. PNL îi face șicane și în Consiliul General, și în alte părți (VIDEO)

Cătălin Drulă: USR îl susține în continuare pe Nicușor Dan; probabil spre finalul anului 2023 va trebui să avem decizia privind candidatul. PNL îi face șicane și în Consiliul General, și în alte părți (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că partidul său îl susține în continuare pe actualul primar general, Nicușor Dan, dar că o decizie privind candidatul pentru alegerile locale din 2024 va fi luată probabil până „spre finalul anului 2023”. „PNL să știți că și în Consiliul General îi face șicane, și în alte părți”, a mai spus el, luni seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Cătălin Drulă, pe B1 TV, despre Nicușor Dan și strategia USR pentru următoarele alegeri la Primăria Capitalei

Întrebat de ce ezită USR în legătură cu Nicușor Dan, Cătălin Drulă a declarat: „Eu cred că un primar trebuie să facă treabă, asta eu le spun și colegilor mei de partid. Încercăm un pic să schimbăm paradigma care e în partidele clasice, în care primarul ajunge așa un fel de împărat și el dă ordine la centru și dă cu toți de pământ.

„Nu la București, mă refer în general, fac un pic de filosofie politică înainte de a răspunde, în introducerea răspunsului, că până la urmă propui un om și îl alegi primar ca el să obțină niște rezultate pentru oameni”, a continuat el.

Liderul USR susține că Nicușor Dan a venit la Primăria Capitalei după mandate „dezastruoase” ale primarilor precedenți.

„Domnul Nicușor Dan, după cum știți, a fost susținut de o alianță cu PNL și cu USR, la momentul respectiv, dar este un independent. E normal să conteze performanța dumnealui. E adevărat că a venit, e foarte adevărat că a venit după un primar dezastruos, Gabriel Firea, după încă opt ani de primărie dezastruoasă, Sorin Oprescu, și că în doi ani nu poate repara toate aceste lucruri. De aia, e prea devreme, mi se pare acum, să spunem dacă e un primar care a performat sau nu, dar în primul rând eu îmi doresc pentru cetățenii din orașul acesta să se rezolve din problemele pe care le vedem și să mergem în direcția bună”, a adăugat Cătălin Drulă.

Întrebat ce așteaptă USR, el a spus: „Îl susținem în continuare pe domnul Nicușor Dan, adică n-avem șovăieli (…). Cred că președintele PNL București spune ceva, dar nu e foarte clar dacă îl susține sau nu. PNL să știți că și în Consiliul General îi face șicane, și în alte părți”.

Întrebat când își va declara USR susținerea pentru o nouă candidatură a lui Nicușor Dan, Cătălin Drulă a explicat: „Nu pot să vă dau acum exact luna în care vom lua decizia asta, dar la jumătatea mandatului, care este acum că a preluat mandatul cred că în octombrie 2020, e prea devreme, cu o lună înainte de alegeri ar fi prea târziu, probabil spre finalul anului 2023 va trebui să avem această decizie”.

„Decizia o vom lua în mod responsabil, cu gândul la care poate fi soluția pentru orașul acesta. În mod sigur Firea nu e soluția, Firea e problema”, a mai spus liderul USR, care a vorbit și despre revocarea lui Niculae Bădălău, și despre pensiile speciale.

Urmăriți B1TV.ro și pe