CCR a respins, cu unanimitate de voturi, contestaţiile referitoare la procedurile de organizare şi desfăşurare a referendumului

CCR a respins, cu unanimitate de voturi, contestaţiile referitoare la procedurile de organizare şi desfăşurare a referendumului
Foto: evz.ro

Curtea Constituţionlă a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.

Joi, Plenul Curţii Constituţionale s-a întrunit pentru a soluţiona sesizările cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu, formulate de Liga Internaţională a Românilor, de USL, de preşedinții celor două camere parlamentare şi de Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului.

Curtea a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile acestora. În contestația respectivă se preciza și că existența pragului de validare a referendumului reprezintă o încălcare a libertății și egalității votului, ceea ce contravine recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Hotărârea este definitivă şi general obligatorie.

Tot joi, CCR a decis amânarea validării sau invalidării referendumului din 29 iulie pe motiv că a primit informații false din partea autorităților competente.