Ce se întâmplă în organism când bei MUST. Puţini ştiu de aceste efecte secundare

Ce se întâmplă în organism când bei MUST. Puţini ştiu de aceste efecte secundare

A început sezonul mustului şi aromele strugurilor proaspăt zdrobiţi ne îmbie irezistibil. Iată ce se întâmplă în organism când bei un pahar din această minunată licoare a toamnei.

Mustul conţine resveratrol, un antioxidant care lupta cu bolile de inimă, dar şi vitaminele A, B1, B2 şi minerale. Atunci când îl consumăm, toate aceste elemente stimulează sistemul nervos şi energizeazăorganismul, potrivitadevarul.ro.

Resveratrolul are grijă de sănătatea vaselor de sânge și le protejează împotriva inflamaţiilor, creşte toleranţa la glucoză şi împiedică instalarea afecţiunilor cardiace. Polifenolii previn formarea cheagurilor de sânge, reducându-se astfel riscul unui accident vascular.

Să nu uităm că mustul mai are şi proprietăţi purificatoare, diuretice şi depurative, fiind recomandat persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare. Datorită conţinutului mare de vitamine şi minerale, licoarea din struguri ajută la ameliorarea stării de astenie.

Ultima oră
20:07 - Legendarul Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la 79 de ani
20:00 - Referendum rezolvă disputa: elvețienii acceptă certificatul pandemic
19:39 - Nicolae Ciucă: Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Apreciez și susțin valorile spirituale ale poporului evreu, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul (VIDEO)
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)