Cine este Cristinel Dăncilă, soțul Vioricăi Dăncilă. Ce scrie în CV-ul acestuia

Cine este Cristinel Dăncilă, soțul Vioricăi Dăncilă. Ce scrie în CV-ul acestuia

Cristinel Dăncilă, soțul Vioricăi Dăncilă, a fost angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz, la scurt timp după ce fosta șefă a PSD a fost numită consilier la BNR.

Ce profesie are Cristinel Dăncilă

Cristinel Dăncilă este de profesie inginer petrolist și, potrivit lui Ion Sterian, director Transgaz are expertiza tehnică necesară. Potrivit G4media, ar fi trecut concursul pentru consilier.

“Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a mai spus Ion Sterian.

Cristinel Dăncilă a ocupat timp de 12 ani poziția de director în divizia Exploatare şi Producţie din OMV Petrom – sucursala Argeș. El a supervizat operaţiunile de extracţie a produselor petroliere ale OMV Petrom în judeţele Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.

Cristinel Dăncilă manageriază operațiunile de extracție a produselor petroliere. Cristinel Dăncilă are legături vechi în domeniul politicii. PotrivitLibertatea.ro, în 2007, Liviu Dragnea a anunțat numirea lui Cristinel Dăncilă în funcția de consilier în Consiliul Județean Teleorman.

În anul electoral 2008, Cristinel Dăncilă nu s-a mai înscris pe listele Consiliului Județean Teleorman și astfel i-a făcut loc soției sale. În 2009, soțul Vioricăi Dăncilă s-a întors la Videle.

În anul electoral 2008, Cristinel Dăncilă nu s-a mai înscris pe listele CJ din Teleorman, făcându-i loc soţiei sale, Viorica Dăncilă. Ea a fost consilier județean doar un an, pentru că apoi a câștigat un loc în Parlamentul European. Tot în 2009, Cristinel Dăncilă s-a întors la Videle.

Sucursala OMV Petrom SA din judeţul Argeş a fost manageriată din anul 2009 de Cristinel Dăncilă. El a manageriatoperațiunile de extracţie a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman. Pentru serviciile prestate, Dăncilă a fost remunerat de OMV cu următoarele sume anuale:

2009- 195.000 RON

2010- 154.818 RON

2011- 233.827 RON

2012- 311.588 RON

2013- 335.902 RON

2014- 354.632 RON

2015- 372.572 RON

2016 – 426.720 RON

Viorica Dăncilă, consilieră la BNR

Viorica Dăncilăa devenit consultant BNR, după ce a fost numită în funcție de către Mugur Isărescu.

Începând cu data de 1 iunie 2021, fostul premier al României va ocupa postul oficial de Consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Salariul va fi și el unul pe măsură, întrucât soția lui CristianDăncilăva primi 10.000 de lei pe lună.

„Doamna Dăncilă va deschide ușile, va intra pe ușile care sunt deschise, pentru că a fost în Parlamentul European, a colaborat cu ecologiștii, a stat cu ei de vorbă, a luat cafeaua cu ei. Doamna Dăncilă are fotografii cu ei, cu președinți, vicepreședinți, cu consilieri. Doamna Dăncilă nu are studii în finanțe, dar pentru acest departament nu e nevoie neapărat de finanțiști”, a explicat consilierul al guvernatorului BNR Adrian Vasilescu, conformimpact.ro