Ciolacu: Sper ca la sfârşitul lui februarie peste 80% din ministere să le am reorganizate. Trebuie să vorbim despre reformă dacă vrem să fim o ţară ca afară

Ciolacu: Sper ca la sfârşitul lui februarie peste 80% din ministere să le am reorganizate. Trebuie să vorbim despre reformă dacă vrem să fim o ţară ca afară
Sursa Foto: Captură Video/ B1TV

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că speră ca până la finele lunii februarie peste 80% din ministere să fie reorganizate. Reorganizarea acestora și a altor instituții a fost promisă de Guvernul PSD-PNL în vederea reducerii cheltuielilor statului.

Ciolacu, angajament nou privind reorganizarea ministerelor

„Am peste 10 ministere acum în reorganizare, pus în transparenţă proiectul. A terminat SGG (Secretariatul General al Guvernului). Am cerut ca toate instituţiile să aibă un birou unic de autorizare, de avizare, să nu mai mergi la fiecare birou să ceri semnături, chit că eşti privat sau din administraţia publică. Tot ce înseamnă control se va reuni la un singur departament în toate ministerele.

Aceste modificări se fac în timp şi mi-am propus în maximum şase luni. Eu sper ca la sfârşitul lunii februarie peste 80% din ministere să le am reorganizate”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Acesta a mai afirmat că PNRR nu înseamnă doar bani, ci și reformă și că nu ar trebui să ne mai „speriem” de acest cuvânt: „În PNRR, în primul rând, trebuie să vorbim despre reformă dacă vrem să fim o ţară ca afară”.

Ciolacu, pe 15 decembrie: Anul acesta vor fi reorganizate între şase şi nouă ministere

La mijlocul acestei luni, premierul anunțase că între şase şi nouă ministere vor fi reorganizate până la finele acestui an: „Sunt ministere importante. Ministerul Muncii – categoric se va face anul acesta, ştiţi promisiunile. Secretariatul General al Guvernului se va face anul acesta, Ministerul Agriculturii… Acolo erau vreo 111 instituţi și rămân vreo 43. Sunt multe modificări, dar am luat un timp, așa încât să gândim bine această reorganizare. Nu este o amânare propriu-zisă”.

„Avem două mari provocări. Avem PNRR, care înseamnă atât resurse financiare, dar cel mai mult înseamnă reforme de fond, nu de formă, și cred că sunt cele mai dure reforme de implementat în România postdecembristă, și avem, din punctul meu de vedere, cea mai mare provocare, aderarea la OCDE. Amândouă am putea spune că pot crea un plan pentru România”, mai afirmase Ciolacu la finele lunii trecute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`