Claudiu Năsui: Romarm căpușează celelalte companii din industria de armament, găuri negre și ele. Sunt persoane care mă sunau ca să facă presiuni pentru a susține anumiți oameni, inclusiv pe Gabriel Țuțu (VIDEO)

Claudiu Năsui: Romarm căpușează celelalte companii din industria de armament, găuri negre și ele. Sunt persoane care mă sunau ca să facă presiuni pentru a susține anumiți oameni, inclusiv pe Gabriel Țuțu (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Claudiu Năsui, fost ministru al economiei, susține că în vremea mandatului său era sunat de diverse persoane „ca să facă presiuni pentru a susține anumiți oameni”, inclusiv pe directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu, inculpat recent de DNA. „Industria de apărare e plină de sinecuri”, a declarat deputatul USR, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Claudiu Năsui, pe B1 TV: Romarm căpușează celelalte companii din industria de armament

Claudiu Năsui susține că a vurt să îl înlăture pe Gabriel Țuțu „din motive profesionale”, însă Virgil Popescu a oprit procedura de concediere a directorului general de la Romarm.

„(Romarm, n.r.) căpușează celelalte companii din industria de armament, care nici ele nu sunt profitabile, sunt și ele găuri negre – și de fapt aici este toată problema (…). Industria de apărare e plină de sinecuri, faimoșii administratori speciali pe care tot eu i-am dat afară, tot Virgil Popescu i-a pus înapoi imediat după ce am plecat”, a declarat deputatul USR.

Întrebat despre legătura dintre ministrul Energiei și șeful Romarm, Claudiu Năsui a spus: „Domnul Virgil Popescu l-a susținut acolo, i-a făcut acel contract beton care i-a făcut înlăturarea domnului Țuțu foarte grea, dacă nu imposibilă”.

Fostul ministru al economiei susține că au fost făcute presiuni asupra sa ca să nu se atingă de diverși oameni din companiile de stat.

Când ești ministru și ai influență asupra oamenilor acestora (…), ești sunat de foarte multă lume să nu te atingi de ăla, să nu te atingi de celălalt. Eu m-am atins de toți. Poate a fost o greșeală, pentru că am fost și atacat foarte dur”, susține Claudiu Năsui.

Întrebat dacă l-a sunat cineva să îi spună explicit să nu se atingă de Gabriel Țuțu, Claudiu Năsui a confirmat: „Da, mai multe persoane, da”.

„Eu nu o să fac niciodată publice conversații private, dar sunt oameni care mă sunau tocmai ca să facă presiuni pentru a susține anumiți oameni, să nu mă ating de cineva și lucruri de genul acesta, și domnul Țuțu era printre ei, da, clar. Unul dintre oamenii care îmi era prezentat ca fiind un mare conducător al industriei de armament… vedem și noi cum arată industria de armament, cea de stat”, a mai spus fostul ministru al Economiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:26 - Turist blocat peste noapte pe munte, recuperat cu elicopterul. Bărbatul a stat în zăpadă îmbrăcat doar cu pantaloni scurţi și o bluză (VIDEO)
16:23 - Când este recomandat să rezervăm biletele de avion pentru a le cumpăra mai ieftin / Câteva trucuri pentru cei care nu vor să plătească prea mult
16:15 - Klaus Iohannis, la Consiliul European: Este necesar un sprijin suplimentar și consistent al UE pentru a consolida reziliența Republicii Moldova în fața amenințărilor cu care se confruntă din partea Rusiei
16:14 - Băiat de 9 ani, mușcat de un câine, în complexul rezidențial Sisești din București / Copilul mergea la școală împreună cu bona
16:04 - Institutul Marius Nasta, avertisment privind o creștere „majoră” a numărului de cazuri de turberculoză
16:00 - Delia și Răzvan Munteanu, blocați în mijlocul protestelor din Franța / Imaginile postate de artistă pe conturile de socializare sunt îngrijorătoare
15:55 - Ucraina anunță sancțiuni împotriva Dianei Șoșoacă după ce aceasta a depus un proiect de lege pentru anexarea mai multor teritorii ucrainene / Reacția aiuritoare a senatoarei
15:51 - Caz șocant în apropierea Kievului: O mamă și-a aruncat bebelușul de 2 luni pe geam
15:38 - Argeș: Supărat din cauza unei vecine, un bătrân de 81 de ani și-a dat foc la avere
15:32 - Andreea Antonescu își dorește și al treilea copil / Ce a declarat vedeta la scurt timp de la despărțire: „În viața asta nu te bazezi decât pe tine”