CNCAV: Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene. Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19

CNCAV: Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene. Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19
Paris, capitala Franței. Foto: Pixabay

Cu o lună în urmă, în cea mai mare parte a Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind reprezentate de Rusia, Portugalia și Marea Britanie, spune Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, care notează că, la ora actuală, Europa înregistrează o creștere a incidenței, majoritatea țărilor fiind pe creșteri cu până la 200%.

„Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene”, notează CNCAV

„Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene! Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind în Rusia, Portugalia și UK. În momentul actual, Europa este în creștere a incidenței, majoritatea țărilor fiind în creștere cu până la 200%”, se arată în informarea transmisă miercuri de CNCAV.

CNCAV a subliniat că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. Prin vaccinare, se reduce riscul de infectare și de transmitere a virusului, dar se reduce considerabil și riscul de spitalizare și de deces.

Bilanțul epidemiologic de marți plasează România la un număr total de 1.081.773 de cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 1.046.881 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 34.258 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Campania națională de vaccinare a debutat în 27 decembrie 2020, iar de atunci și până marți seară în România au fost administrate peste 9,25 milioane de doze din cele patru vaccinuri anti-COVID-19 aprobate pentru utilizare în UE. Astfel, în țara noastră au fost vaccinate în schemă completă mai bine de 4,74 milioane de persoane.