Colegiul Director al PDL a decis boicotarea referendumului. Băsescu: PDL va avea reprezentanți în toate secțiile de votare

Colegiul Director al PDL a decis boicotarea referendumului. Băsescu: PDL va avea reprezentanți în toate secțiile de votare
Foto: ziare-pe-net.ro

Colegiul Director al PDL a decis boicotarea referendumului de pe 29 iulie. Potrivit unor surse din interiorul partidului, citate de B1 TV, decizia a fost luată în unanimitate, cu o singură abținere, aceea a Andreei Paul. Despre această soluție a vorbit luni și președintele Traian Băsescu, care a declarat în emisiunea „Sub semnul întrebării” că se pune serios boicotarea referendumului. (Detalii AICI).

De altfel, Băsescu a venit marți cu precizări, declarând pentru site-ul ziare.com că „PDL va avea reprezentanți în toate secțiile de votare”, deci boicotarea referendumului nu se face și prin lipsa reprezentanților săi din secțiile de votare.

Reuniunea Colegiului Director al PDL

Colegiul Director al PDL s-a reunit marți dimineață pentru a discuta posibila boicotare a referendumului de pe 29 iulie.

”Acum există un nou curent: boicotul. 700.000 de persoane din ţară au decis să boicoteze, potrivit unui sondaj. Oricât aş vrea nu-i pot face pe aceşti oameni să meargă la vot. Există riscul să cer PDL-ului să nu fie reprezentat în secţiile de votare şi să boicoteze total referendumul„ a spus Traian Băsescu la emisiunea ”Sub semnul întrebării” de pe B1TV.

Și prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda confirma tendința boicotării referendumului.

Există tentaţia boicotului. Pot să vă confirm acest lucru. Această tentaţie este cu atât mai mult afirmată cu cât vedem fragilitatea sistemului legal şi imprevizibilitatea cadrului de joc” spunea Preda în urmă cu o săptămână.

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru susține ideea lansată de colegul său, Cristian Preda.

Ideea boicotului nu-l susprinde pe președintele interimar, Crin Antonescu, el recunoscând că USL se aștepata la o asemenea, reacție.

Nu am nicio îndoială că, în condiţii normale, peste 50%, poate chiar peste 55% din alegătorii români ar fi participat la acest referendum. Mi-e greu acum să răspund la întrebare, pentru că devine din ce în ce mai evident un lucru la care nu aş spune că nu ne aşteptam, şi anume hotărârea ca Traian Băsescu însuşi, foarte probabil, şi, desigur, PDL şi reţeaua sa de susţinere, să predice boicotul acestui referendum, să încerce să ţină susţinătorii lui Traian Băsescu acasă, ceea ce, sigur, va face din numărul de prezenţi la acest referendum enigma şi cheia rezultatului„, a spus Antonescu, la Digi24.